Canada: Israels fredspartnere er terrorister

9. mai 2016 |  Israel Today Stab

Canadas føderale domstol vedtok i forrige uke å opprettholde en avgjørelse hvor Israels "fredspartner", den palestinske regjeringen, blir omtalt som terrorister.

Tidligere hadde domstolen for flyktninger og innvandring i Canada vedtatt å avslå asylsøknaden til Akram Muslih Anteer, en palestiner som bor i Sverige, på grunn av hans forbindelse til Fatah.

Fatah er det palestinske partiet til palestinernes president Mahmoud Abbas. Det er den største og mest dominerende grupperingen i PLO.

Canadierne vedtok at "Fatah har ikke tatt fullstendig avstand fra terrorhandlinger som ble begått mot den israelske staten... Den mest notoriske grupperingen i Fatah, AAMB (Al-Aqsa Martyrs’ Brigades) eksisterer ikke utenfor Fatah som helhet."

I motsetning til de fleste vestlige makthaverne har Canadas regjering lagt merke til bevisene som demonstrerer at "Fatah utførte voldelige handlinger og terrorisme både før de 'tok avstand fra terror' i 1989 og, gjennom AAMB, deltok i terrorhandlinger under den andre intifadaen fra 2000 til minst 2007."

Mange israelske ledere, både fra venstre- og høyresiden, har lenge holdt fast ved at Israel ikke har en ekte fredspartner når det kommer til de palestinske myndighetene. Dette virker det som at Canada er enig i.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.