Netanyahu tilbyr seg å gi FN opplæring i Jerusalems historie

9. mai 2016 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu har invitert alle ansatte i FN til å delta på et seminar om jødenes historie, spesielt i Jerusalem og i forhold til Tempelplassen.

Invitasjonen, som oppfattes som oppriktig, kom etter at UNESCO (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur) i forrige måned kunngjorde en resolusjon hvor de kritiserte Israels tilstedeværelse på Tempelhøyden og hvor de fullstendig ignorerte jødenes tilknytning til det hellige stedet.

"Jeg ble sjokkert da jeg hørte at UNESCO adopterer en oppfatning av at jødene ikke har noen tilknytning til Tempelplassen, det helligste stedet i jødedommen", skriver Netanyahu i en uttalelse.

"Det er vanskelig å tro at noen, for ikke å snakke om en organisasjon som har som oppgave å ivareta historie, kan nekte for en slik forbindelse som strekker seg tilbake flere tusen år."

Det har ikke blitt offentliggjort noen detaljer rundt når et slikt seminar vil finne sted, hvis man går ut fra at noen av FNs ansatte i det hele tatt hadde dukket opp, men ifølge en talsperson for Netanyahus regjering kan det skje allerede neste uke.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.