Israel forbereder seg på å minnes de drepte

10. mai 2016 |  Israel Today Stab

Ved solnedgang på tirsdag begynner minnedagen i Israel. Over hele landet vil man kl. 08 høre lyden av en sirener i ett minutt. I dette minuttet kommer det meste i landet til å stå fullstendig stille idet israelerne minnes de som har mistet livet som følge av terrorisme.

Etter at staten Israel ble gjenopprettet har 23.447 unge menn og kvinner omkommet mens de forsøkte å forsvare landet. Inkludert i dette tallet er også de 68 israelske soldatene og politibetjentene som ble drept i tjeneste i løpet av det siste året.

Under denne nasjonale minnedagen minnes man også ofrene for terror. 2.576 israelere har blitt drept som følge av terrorhandlinger. 32 av disse ble drept i løpet av det siste året.

Sirene kommer igjen til å lyde onsdag morgen kl.11. Det er ventet at om lag 1,5 millioner israelere (av en befolkning på 8,5 millioner) vil delta i minneseremonier rundt omkring i landet.

Det er et trist faktum i dag at nesten alle israelske borgere kjenner minst en person som har blitt drept i denne tragiske konflikten som fremdeles pågår.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.