Storbritannias venstreorienterte holdning

16. mai 2016 |  Charles Gardner

Vi har vært her før. Historien gjentar seg, og nok en gang opplever jeg en følelse av deja vu som også denne gangen får meg til å skrive om antisemittismen i det britiske partiet Labour sett i lys av Theodor Herzls sionistkampanje som også ble startet på grunn av det anti-jødiske oppstyret innad i partiet.

Idet jeg grubler over dette pågående oppstyret minnes jeg nok en gang om hvordan Hitler fikk så mye makt og hvordan denne makten så ut til å bli gitt til ham helt uten videre og ut av det blå. På samme måte har den venstreorienterte holdningen til jøder og Israel gått fra å være noe som kun noen få støttet, til å bli noe som de fleste er enige i. Og dette ser ut til å ha skjedd på svært kort tid. Det er ganske sjokkerende å tenke på.

Hvordan i all verden skjedde dette, også på så kort tid? Som Barry Segal i Jerusalem News Network sa: "Mange som observerer dette fra sidelinjen rister på hodet i vantro over hvordan de verste ekstremistene fra venstresiden klarte å overta det ledende opposisjonspartiet i Storbritannia på så kort tid."

Det skal visstnok være lederen for Labour-lederen Jeremy Corbyns nærmeste rådgiver Seumus Milne som trekker i snorene. Milnes var tidligere redaktør for avisen The Guardian. Han skal ha beskrevet opprettelsen av den moderne staten Israel som et "lovbrudd" og samtidig hyllet Hamas og deres terrorisme under et anti-Israel møte under kampanjen Operation Protective Edge Gaza i 2014.

Samtidig har den tidligere London-ordføreren Ken Livingstone, som også er en nær venn av herr Corbyn, gjort ting enda verre ved å beskrive opprettelsen av staten Israel i 1948 som "en stor katastrofe" ifølge The Daily News. Livingstones uttalelser har også tidligere vekket oppsikt da han har uttalt at Hitler støttet sionisme på 1930-tallet. Herr Corbyn var allerede upopulær i det jødiske samfunnet som frem til nå har støttet Labour. Ting har nå gått fra vondt til verre etter at han har uttalt at han så på Hamas og Hizbollah som venner.

Nå har også London, som er en av de viktigste hovedstadene i verden, fått en muslimsk borgermester i Sadiq Khan. Zac Goldsmith, den konservative kandidaten som ønsket å ta over som borgermester i London etter Boris Johnson, mottok sterk kritikk etter at han stilte spørsmål rundt Khans påståtte forbindelser til ekstremister. Khan responderte med å anklage Goldsmith for å være "islamofob". Goldmsmiths bekymringer er likevel svært gjeldende med tanke på ambisjonene som radikale muslimer har om å ta over verdensherredømme, for ikke å nevne de grusomme angrepene på transportsystemet i London 7.juli 2005 som ble utført i islams navn.

En av de nyeste personlighetene som har kommet på banen i den britiske politikken er Ruth Davidson, den nye konservative lederen i Skottland. Hun har blitt hyllet for å ha klart å senke Labour til tredjeplass i valgene i Skottland. Davidson, som er åpen om sin lesbiske legning og som tidligere har vært søndagsskolelærer, har blitt utpekt som en mulig fremtidig statsminister.

Så hvordan har alt dette skjedd? Jeg har nevnt noen av personene som bidrar til oppstyret, men det er ikke de som har forårsaket dette. De er kun symptomer på vår undergang. Den jødisk-kristne sivilisasjonen kollapser under oss fordi vi har mistet vårt grunnlag.

Først vendte vi ryggen til Israel. Vi stemte ikke for at de skulle få bli sin egen stat og vi skapte utfordringer for jødiske flyktninger som ønsket å flykte fra nazistene når vi egentlig kunne hadde mulighet til å redde dem. Så gikk vi et steg lengre ved å utlevere Israels Gud, også gjennom å godkjenne ekteskap mellom likekjønnede. Nå støtter til og med den evangeliske kristne lederen og pastoren Steve Chalke ekteskap mellom likekjønnende i sine prekner til menighetene Oasis.

Jepp, vi høster konsekvensene av det vi har sådd.

Jeg har nettopp kommet tilbake fra en deilig og avslappende ferie i Yorkshire Dales, ett av de vakreste stedene i England. Men det var kaldt i begynnelsen av uken. Det var snø på fjelltoppene og vi gikk rundt med seks lag med klær. Men mens vi var der så steg plutselig temperaturene til over 20 grader celsius. Plutselig var det sommer!

Vi her i Storbritannia vet godt at vinteren kan komme over oss like fort og plutselig. Vi har nå gått inn i en istid som bare bønn og omvendelse kan tine.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.