Bill Clinton mener det er palestinernes skyld at det ikke finnes noen fredsavtale

16. mai 2016 |  Israel Today Stab

Den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton, som hadde oppsyn med den siste delen av fredsforhandlingene mellom palestinerne og Israel, har nok en gang gjentatt at det er det palestinske lederskapet sin skyld for at utfallet av disse forhandlingene ikke førte til varig fred.

"Jeg jobbet utrolig hardt for å gi palestinerne sin egen stat" sa Bill Clinton under et valgmøte for sin kone Hillary Clinton på fredag. "Jeg foreslo en avtale, men de avslo den."

Dette var ikke første gang Bill Clinton kritiserte de palestinske lederne for deres uvillighet til å inngå en fredsavtale.

I sin bok avslører den tidligere presidenten at det var Yassir Arafat som sto i veien for Camp David-samtalene i 2000 resulterte i en avtale. Faktisk var det bare noen få måneder senere at palestinerne startet "den andre intifadaen".

Clintons uttalelser på fredag kom som en respons på ropene fra en person i salen som kritiserte Hillary Clinton og mente hun var pro-israelsk.

De fleste kommentarene fra tilhøreren gjaldt krigen i Gaza i 2014, altså i den perioden Hillary var USAs utenriksminister.

Bill la til at hans kone hadde hatt suksess i sitt samarbeid med Det muslimske brorskap og at den blodige 50-dagerskrigen i Egypt hadde tatt slutt delvis som en konsekvens av dette. Bill Clinton forsvarte også Israels militære handlinger som dessverre også resulterte i at mange sivilie på Gazastripen mistet livet.

"Hamas er veldig smarte. Da de bestemte seg for å skyte raketter mot Israel så sørget de for å gjøre dette fra sykehus, skoler og nabolag, altså områder hvor det var mange mennesker" forklarte Clinton. "De sa at de ønsket å sette Israel i en posisjon hvor landet måtte velge mellom enten å forsvare seg selv, eller drepe uskyldige."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.