Palestinske politikere hyller muslimsk leder som støttet nazismen

24. mai 2016 |  Israel Today Stab

Palestinernes statsminister Rami Hamdallah sa tidligere denne måneden at han anser Jerusalems tidligere mufti, Haj Amin al-Husseini, for å være en "ekte sønn" av "den palestinske staten".

Hamdallah kom med disse uttalelsene under en konferanse i Ramallah hvor han anklaget Israel for å forsøke å utslette "den arabiske identiteten" i Jerusalem.

Som de fleste vet så var Haj Amin al-Husseini, som leder av den lokale palestinske befolkningen under Andre verdenskrig, en tilhenger av Hitler og hans nazistregime.

Al-Husseini møtte Hitler personlig ved flere anledninger og hjalp nazistene med å rekruttere muslimer i Balkanområdene. Han var også tilhenger av å hjelpe nazistene med å utslette alle jødene i Det hellige land etter Tysklands forventede seier over de allierte.

I en tale under den samme konferansen sa Yusuf Ida’is, som er leder for de hellige stedene for palestinerne, at palestinere "i dag går i samme retning som al-Husseini. Det er ordre fra president Mahmoud Abbas."

Abbas blir av israelske og vestlige ledere hyllet som en "moderat" person som ønsker varig fred. Dette da på tross av hans bånd til nazismen og det nazistene gjorde mot jødene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.