Bildet av fred og tilgivelse

26. mai 2016 |  Charles Gardner

Skjendingen av den jødiske gravplassen i Manchester kommer midt i en bølge av økt antisemittisme i Storbritannia. Kontroversielle uttalelser fra ledende politikere i partiet Labour gjør ikke saken bedre.

14 gravstøtter ved den jødiske gravplassen Blackley har blitt ødelagt av vandaler. Gravplassen ligger nord-øst i Manchester.

Politiet beskriver hendelsen som "et planlagt angrep" på tross av at det ikke ble funnet noen anti-semittiske påskrifter på åstedet. Politiet har lovet å gjøre alt de kan for å finne gjerningspersonene.

På en gravplass i Leeds, som ikke ligger langt fra Manchester, ligger graven til Dr M. L. Rossvally som døde i 1892. Han var en bemerkelsesverdig, jødisk mann som endte sine dager i den nordlige byen som en evangelist for jødene. Han utførte sin tjeneste som lege under borgerkrigen i USA og behandlet blant annet en trommer som ble kalt Charlie Coulson.

Charlies liv sto ikke til å redde, men med sitt siste åndedrag sa Charlie til legen at han ikke trengte å gi ham smertestillende konjakk ettersom han hadde fred med sin frelser og han lengtet etter å være sammen med Ham! Legen glemte aldri den unge mannens tro og mot, og til slutt satte han også sin lit til Jesus (Yeshua) som sin Messias. Han brukte resten av sitt liv på å dele disse gode nyhetene med sitt folk.

Da jeg nylig var på ferie i vakre Yorkshire Dales - som ikke ligger langt fra Leeds - talte Gud til meg gjennom den vakre naturen og Hans skaperverk. Da jeg var ute og jogget var det kun lyden av sauer og lam som beitet på gresset som brøt stillheten. Det var så fredfullt og hele opplevelsen minnet meg om Guds lam som også bragte fred til verden. Jesus, som er Den gode hyrde, ble ledet som et lam som skulle slaktes. (Jesaja 53:7). Han ofret alt for å gi oss fred. Han er jo tross alt Fredsfyrsten (Jesaja 9:6) som betalte for våre synder gjennom sin død på korset (1. Peter 2:24 og Jesaja 53).

Vi vet at da Jesus reiste inn i Jerusalem den påsken, som skulle bli Hans siste), så ble lammene samtidig samlet for at de skulle forberedes til påskemåltidet. Men først måtte de bestå testen om de var perfekte.

Jesus måtte også bestå testen om hvorvidt Han var syndfri og perfekt. "Han hadde aldri syndet eller talt usant" (1. Peter 2:22 som siterer Jesaja 53:9). Derfor kunne Jesus bli vårt påskelam!

Ekte frihet fra verdens hat kan man kun finne i de kjærlige armene til den jødiske Messias. Han legger til rette slik at de som følger Ham kan vandre gjennom alle utfordringene vi møter.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.