Hva om jøder hadde voldtatt en palestinsk jente?

26. mai 2016 |  Israel Today Stab

Opphevelsen av domstolens munnkurv rundt en alvorlig hendelse som skjedde i Tel Aviv for to uker siden viser nok en gang hvilken dobbeltmoral som finnes i mediene og i det internasjonale samfunnet.

På onsdag ble det offentliggjort at politiet tidligere denne måneden hadde arrestert to unge arabiske menn, hvorav en av dem var israelsk statsborger og den andre fra de palestinsk-kontrollerte områdene. De unge mennene er sammen med en annen mann mistenkt for å ha utsatt en handikappet, jødiske jente for en brutalt voldtekt.

Jenta, som anmeldte overgrepet, skal ifølge politiet ha store mentale problemer.

Under etterforskningen kom det fram at en av de arabiske mennene skal ha filmet overgrepet på mobiltelefonen sin. Videoklippet skal ifølge politiet vise at to av mennene voldtar den 20 år gamle jødiske jenta mens de spytter på henne og roper rasistiske fornærmelser.

Mennene skal også ha truet jenta med at de kom til å ta livet av hennes familie hvis hun fortalte noen om overgrepet.

I sin kjennelse, hvor hun godkjente en utvidet varetektsfengsling av de mistenkte, sa dommeren: "Dette er en sjokkerende utnyttelse av en hjelpeløs og handikappet jente. Mennene hadde rasistiske motiver."

Historien ble raskt fanget opp av hebraiske medier, men det er ingen andre medier i verden som har skrevet om denne hendelsen.

Man kan bare forestille seg hvordan ting hadde sett ut hvis rollene var omvendt og det hadde vært snakk om tre jøder som brutalt hadde voldtatt en handikappet, palestinsk jente mens de ropte rasistiske slagord. Da hadde det bare tatt noen minutter før denne hendelsen hadde skapt overskrifter over hele verden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.