Netanyahu og Lieberman går på nytt med på en tostatsløsning

1. juni 2016 |  Israel Today Stab

På mandag inntok Avigdor Lieberman offisielt sin plass som Israels nye forsvarsminister. Det første han og statsminister Netanyahus gjorde var å på nytt erklære at de ønsker å jobbe for en tostatsløsning for å få slutt på konflikten med palestinerne.

På en pressekonferanse hvor Lieberman og hans lille parti Israel Beiteinu ble ønsket velkommen inn i koalisjonen, sa Netanyahu at han var klar til å forhandle med palestinerne og hele den arabiske verden ut fra det arabiske fredsinitiativet fra 2002.

"Jeg ønsker fremdeles å oppnå fred med palestinerne og alle våre naboer. Det arabiske fredsinitiativet inneholder positive elementer som kan bidra til at vi kan ha konstruktive forhandlinger med palestinerne. Vi er villige til å forhandle med de arabiske statene slik at initiativet reflekterer de dramatiske endringene som har skjedd i denne regionen siden 2002, men som samtidig ivaretar målet om å skape to nasjoner for to folk", sa statsministeren.

Lieberman, som ofte blir stemplet som en ekstremist, sa at han var enig i Netanyahus punkter, "inkludert tostatsløsningen. Jeg snakket ofte om løsningen hvor man skaper to stater for to folkeslag."

Både Netanyahu og Lieberman hyllet talen til Egypts president Abdel Fattah al-Sissi hvor sistnevnte tilbød seg å bidra til at forhandlingene om en fredsavtale skal komme i gang.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.