Libanon: Hizbollah graver tunneler inn i Israel

2. juni 2016 |  Israel Today Stab

Under markeringen av at det er 16 år siden Israel trakk seg tilbake fra det sørlige Libanon rapporterte den libanesiske avisen Al-Safir at terrorgruppen Hizbollah jobber med å grave tunneler under den israelske grensen som en forberedelse på en fremtidig konflikt.

Ifølge artikkelen gjør tunnelene det mulig for Hizbollahs terrorister å angripe Israel på kun et øyeblikks varsel. Tunnelene skal være utstyrt med et sofistikert ventilasjonssystem og elektriske systemer, samt nok utstyr som gjør det mulig for terrorister å oppholde seg i tunnelene i flere uker om ganger.

Israels hjemmefrontkommando er klar over trusselen og jobber med å trene sivile forsvarsstyrker i jødiske og arabiske byer og landsbyer langs Israels grense i nord.

Dette arbeidet foregår også i arabiske byer ettersom mange arabere innså etter den forrige krigen med Libanon at Hizbollah ikke bryr seg om man er jøde eller araber.

"Det har skjedd en stor endring blant den arabiske befolkningen i Israel. Nå er de mye mer villige til å samarbeide med oss". Det sa Eren Makov som er sjefen for Israels hjemmefrontforsvar i nord i et intervju med The Media Line. "Vi gir dem opplæring i hva de skal gjøre og de ser på det som et bidrag."

Talspersoner for Det israelske forsvaret påpeker at det ikke er sannsynlig at Israel vil komme i krig med Hizbollah i den nærmeste fremtiden ettersom den libanesiske gruppen er opptatt med å kjempe i Syria, hvor gruppen også har mistet mange tusen menn.

Samtidig opererer Hizbollah ut fra hva det iranske regime sier at de skal gjøre. Hvis Teheran eller det beleirede regime til Syrias diktator Bashar Assad ser det som positivt å dra Israel inn i konflikten, så kan det hende at de beordrer Hizbollah til å angripe Galilea eller Golanhøydene.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.