Israel feiret Jerusalemdagen for 49. gang

6. juni 2016 |  Israel Today Stab

Jerusalemdagen ble feiret over hele Israel på søndag og markerte at det er 49 år siden hovedstadens ble gjenforent i Seksdagerkrigen. I løpet av dagen ble det flere steder avholdt minneseremonier for soldater som mistet livet i denne krigen.

Jerusalems borgermester Nir Barkat holdt en appell til byens innbyggere fra klokken 15:30 til 17:00 ved museet Davids tårn i gamlebyen i Jerusalem.

Også i år som i tidligere år var midtpunktet for festlighetene det tradisjonelle flaggdans-opptoget som ble organisert av Am K'lavi-foreningen. Paraden begynte klokken 16 midt i byen og fortsatte langs Klagemuren via Damaskusgaten og det muslimske kvartalet. Det israelske politiet advarte på forhånd at de kom til å "slå ned på ethvert forsøk på å bryte loven eller skape uro eller uorden. Politiet oppfordret de som deltok på paraden om å "avstå fra fysisk eller verbal vold".

På ettermiddagen ble det avholdt fremføringer og satt i gang andre tilstelninger på ulike steder i byen.

Søndag kveld markerte også begynnelsen på muslimenes markering av Ramadan. Som følge av dette forsterket det israelske politiet vaktholdet og sikkerheten i gamlebyen i Jerusalem for å forhindre at det brøt ut angrep og vold.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.