BDS: Israel er ansvarlig for cyberangrep

7. juni 2016 |  Israel Today Stab

Nylig påsto BDS-bevegelsen at Israel var direkte involvert i DDoS-angrepene mot seks BDS-nettsider i februar og mars. Dette på tross av at det ikke har blitt funnet noen bevis som indikerer at dette er tilfelle.

I en erklæring på hovednettsiden til BDS-bevegelsen påstås det at "om lag" seks forskjellige BDS-nettsider opplevde angrep av typen DDoS, også kjent som tjenestenektangrep. I erklæringen på nettsiden står det at BDS-bevegelsen benyttet seg av en teknisk rapport som riktignok bekreftet angrepene, men hvor det ikke kom frem hvem angriperne var.

BDS-bevegelsen beskriver angrepene som svært avanserte, hvilket de mener er en direkte indikasjon på at det er Israel som står bak. En av de som jobber for BDS-bevegelsen, Mahmoud Nawajaa, sa: "Disse angrepene viser hvor desperat Israel er når de blir isolert fra resten av verden etter å ha feilet i flere år med å støtte den voksende, palestinske befolkningen og BDS-bevegelsens ikke-voldelige arbeid med å kjempe for palestinernes rettigheter under internasjonal lov."

Sima vaknin-Gil, generaldirektøren for departementet for strategi og offentlig diplomati, et statlig organ som er ansvarlig for kampen mot BDS, sa følgende i begynnelsen av året: "Departementet er interessert i å etablere et samfunn av mennesker som ønsker å kjempe mot BDS og deres kampanje."

Den israelske politikeren Gilad Erdan sa følgende under konferansen: "Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å avsløre BDS sine intensjoner samt de som står bak dem og støtter dem, slik at verden får se hva de egentlig jobber for. Snart kommer enhver BDS-aktivist til å vite at de kommer til å måtte betale en pris for sine handlinger."

Erdans departement har mottatt midler slik at de kan bekjempe boikott-bevegelsen og rekruttere personell fra Mossad, Shin Bet og Israels militære etterretningsdirektorat.

Erdan sa også: "I løpet av de siste månedene har vi utført mange tause operasjoner som har ført til en rekke prestasjoner, operasjoner som hadde som intensjon å svekke organisasjoner som har som mål å skade landet."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.