Dorothy emigrer til Israel i en alder av 95 år - det er aldri for sent!

8. juni 2016 |  Israel Today Stab

"Hele mitt liv har jeg drømt om å bo i Israel, men det er først i dag jeg endelig gjør det. Det har tatt meg lang tid å oppfylle denne drømmen, men det er aldri for sent!" sier 95 år gamle Dorothy Truttner etter at hun emigrerte til Israel ved hjelp av organisasjonen Nefesh B'Nefesh.

Flyet EL AL fra Toronto til Israel fraktet en emosjonell og spent Dorothy Truttner til Israel. Truttner forlot Toronto for alle siste gang. Hun ble født i Toronto og levde hele sitt liv i den kanadiske byen. Under flyturen ble hun overrasket av en av flyvertinnene som overrakte henne et personlig brev fra lederen for flyselskapet EL AL, David Maimon, hvor det sto: "På vegne av alle de ansatte ved EL AL ønsker jeg deg suksess når du nå skal emigrere. I løpet av de siste 20 årene har du vært en lojal kunde og passasjer som har flydd til Israel minst to ganger i året. Vi er et nasjonalt flyselskap og vi er veldig glade for å kunne være en del av din immigrasjon", skrev Maimon.

Dorothy Truttner kommer til å bo i Jerusalem sammen med sin sønn. Hun har ni barnebarn og syv oldebarn, hvorav den siste av disse ble født for bare fem dager siden. "Jeg har vært i Israel 45 ganger i mitt liv, men dette er første gang jeg har bestilt en enveisbillett", sa Dorothy, "Jeg er så lykkelig for at jeg kan oppfylle en livslang drøm og være sammen med mine barn, barnebarn og oldebarn."

"Det at Dorothy emigrerer til Israel i en alder av 95 år viser at det ikke finnes en øvre aldersgrense for når man kan emigrerer til Israel", sier nestlederen i organisasjonen Nefesh B'Nefesh, Zeev Graschinsky.

Men Dorothy er ikke den eldste personen som har emmigrert til Israel ved hjelp av Nefesh B'Nefesh. Den da 100 år gamle Sabina Wistrich emigrerte fra London til Israel i 2010. Snart kommer hun til å feire sin 106-årdag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.