Fire restaurantgjester skutt og drept i Tel Aviv

10. juni 2016 |  Israel Today Stab

To terrorister skjøt på onsdag kveld vilt rundt seg ved det populære markedet Sarona i hjertet av Tel Aviv.

Fire gjester ved den populære restauranten Max Brenner ble drept onsdag kveld. Ytterligere 16 mennesker ble skadet og fikk behandling ved ulike sykehus i Tel Aviv. Av de fem som fremdeles befinner seg på sykehus er det en som befinner seg i livsfare, mens de andre fire er stabile.

Markedet Sarona ligger ved siden av hovedkvarteret til Det israelske forsvaret og kontorene til Israels forsvarsdepartement.

Terroristene hadde kledd seg i dresser og bestilte mat sammen med de andre gjestene i restauranten da de plutselig tok opp våpnene sine og begynte å fyre løs rundt seg i alle retninger.

Da terroristene flyktet fra stedet var den ene av dem fremdeles bevæpnet. De flyktet i retning av gaten Carlebach. En av terroristene ble nøytralisert utenfor kinoen Cinemateque og kinoen ble evakuert for mennesker mens politiet og sikkerhetsstryker lette etter den andre terroristen.

En kort stund etter ble den andre terroristen arrestert. De mistenkte er fettere og bor i landsbyen Yatta som ligger sør for Hebron. De blir avhørt av israelsk politi og de israelske sikkerhetsstyrkene Shabak.

Etter at nyhetene om terrorangrepet spredte seg brøt det ut feiringer i Øst-Jerusalem, på Gazastripen og Vestbredden. På mennenes hjemstad Yatta brøt det ut en spontan fest hvor det ble sendt opp fyrverkeri og delt ut godteri.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.