En misjonsreise i gamlebyen i Jerusalem?

14. juni 2016 |  Ryan Jones

Ultraortodokse jødiske anti-misjonsgrupper var på krigsstien i forrige uke etter at antall israelske jøder besøkte Kristi kirke, den eldste protestantiske kirken i Midtøsten, under den årlige lysfestivalen i Jerusalem.

Lysfestivalen, som tiltrekker seg et stort antall israelske familier, begynner ved Jaffa-porten i gamlebyen i Jerusalem. Kristi kirke ligger like på innsiden av porten på den andre siden av Davids tårn.

Ettersom kirken ligger der hvor den gjør så ble den brukt som et bakteppe til mange av lysshowene som de besøkende hadde kommet for å se.

Kirken åpnet naturlig nok inngangsdøren og den populære kafeen for de som måtte ønske å lære mer om det kristne misjonsarbeidet.

Lederen for gruppen Lehava som er motstandere av misjonsgrupper, Bentzi Gopshtain, uttrykte sinne over dette:

Gopshtain påsto at Kristi kirke lokket intetanende israelske jøder inn på kirkens område og presenterte dem for "denne mannen", altså Jesus.

Påstanden hadde selvsagt ingen rot i virkeligheten ettersom kirkens område er tydelig markert som et kristens sted. Jødene som frivillig gikk inn på dette området gjorde nok dette ut av ren nysgjerrighet.

Gopshtain og hans meningsfeller godtok ikke dette og sto i mange timer utenfor Kristi kirke og holdt opp skilt hvor det sto "ADVARSEL: Misjonærer" for å prøve å forhindre at andre jøder gikk inn på området.

Han virket mest opprørt over at det er et lite museum inne i kirken hvor det står utstilt flere kjente modeller av Jerusalem og tempelet. Faktisk er store deler av innsiden av kirken dekket av hebraiske inskripsjoner og jødiske symboler fra Bibelen.

For Gopshtain og hans meningsfeller er dette et avskyelig forsøk på å presentere "denne mannen" som jøde. Det er dessverre et trist faktum i kristendommens historie at mange jøder ikke innser at Jesus er like jødisk som det de er.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.