Kristen IDF-soldat angrepet

15. juni 2016 |  Israel Today Stab

Et økende antall unge, arabisktalende kristne melder seg frivillig for å tjenestegjøre i den israelske hæren. Enkelte arabere ønsker også at det skal være en plikt for dem å tjenestegjøre i Det israelske forsvaret slik det er for jøder. Men det er enkelte krefter i det kristne, arabiske miljøet som har en fiendtlig holdning til dette fenomenet.

Det fikk en ung, arabisktalende kristen mann erfare. Han fortalte om sin opplevelse til det den israelske nyhetsportalen Mako. Han går under navnet "Y" for å holde sin identitet hemmelig. Den unge mannen ble oppfordret av din familie og sine venner til ikke å verve seg til militæret. Da han likevel insisterte på å gjøre dette ble han møtt med drapstrusler og fysisk vold.

"Jeg visste at jeg kom til å måtte betale en høy pris. De fleste av vennene mine kuttet kontakten med meg", sa "Y" som vervet seg til å tjenestegjøre i rekognoseringbataljonen. Han har siden startet på et kurs for å jobbe med førstehjelp og sanitet.

"De få gangene jeg har vært hjemme har jeg fått drapstrusler fra ulike mennesker som bor og jobber i nabolaget mitt. De var forferdet over at jeg gikk rundt i uniform og tjenestegjør i det israelske militæret.

Under et besøk i hjembyen sin Haifa for kort tid siden ble "Y" angrepet av en forbipasserende. "Han slo meg bare fordi jeg hadde på meg uniform. Han sa: 'Du og vennene dine er forrædere.' Det er skummelt. Neste gang kan det ende med at jeg blir drept", sa den unge mannen med skjelvende stemme.

På grunn av situasjonen han befinner seg i har "Y" bedt hæren om å la ham ferdes i vanlige, sivile klær. Men frem til han eventuelt for denne forespørselen innvilget er han nødt til å tilbringe de fleste helger ved et internat for soldater for å unngå å bli utsatt for ytterligere fysisk vold eller det som verre er.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.