Palestinernes statsminister: Israel har ikke rett til å kjempe mot terrorisme

16. juni 2016 |  Israel Today Stab

Palestinernes statsminister Rami Hamdallah kom denne uken med en uttalelse hvor han fordømte Israels respons på terrorangrepet i Tel Aviv forrige uke. Han insisterte også på at muslimer må få fri adgang til hele gamlebyen i Jerusalem.

I etterkant av skytingen på Sarona-markedet i Tel Aviv ble Israel kjent med det faktum at gjerningsmennene kom fra den palestinske landsbyen Yatta i nærheten av Hebron. Som ventet avsperret israelske styrker området og utførte etterforskninger i og rundt landsbyen i flere dager før de hevet restriksjonene denne uken.

Ifølge Hamdallah er denne virkemåten uakseptabel.

Hamdallah mistolket internasjonal lov og sa at ettersom de er en "nasjon under okkupasjon" (på tross av at Palestina aldri har vært en nasjon), så har palestinske arabere rett til å kjempe mot Israel på alle måter.

Ifølge de palestinske myndighetene innebærer dette tydeligvis også å meie ned og myrde ubevæpnede sivile som sitter og spiser middag.

I uttalelsen krevde Hamdallah også at Israel skal tilbaketrekke de ekstra sikkerhetsstyrkene som ble utplassert i gamlebyen i Jerusalem under den hellige muslimske måneden Ramadan. Dette ble gjort da et økende antall palestinere og arabiske israelere besøkte moskeene som okkuperer Tempelhøyden.

Dette er de samme menneskene som det er forventet at Israel skal komme frem til en diplomatisk og rettferdig løsning sammen med.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.