Israel vil bygge en flyplassøy utenfor Gazastripen

23. juni 2016 |  Israel Today Stab

Israels transportminister Israel Katz fra Likud presenterte denne uken den ambisiøse planen for utenlandske medier. Planen går ut på å lage en falsk øy utenfor kysten av Gazastripen for å gi Gazas innbyggere en moderne flyplass og havneport.

Katz la vekt på at prosjektet kom til å ha stor påvirkning på Gazas økonomiske situasjon uten å ramme sikkerheten i Israel.

Som ventet protesterte palestinerne mot denne planen. De insisterte på at dette er Israels forsøk på å skape ytterligere avstand mellom Gaza og den såkalte "Vestbredden".

Hvis planen blir satt til verks så vil det bli bygget en falsk øy på om lag åtte kvadratkilometer. Øyen vil være koblet til Gaza gjennom en seks kilometer lang bro.

Katz, som er medlem av statsminister Netanyahus sikkerhetskabinett, la til at Israel ønsker å lette restriksjonene på Gaza, men at de også må ta hensyn til at Israels sikkerhet blir ivaretatt. Kabinettet i Israel kommer snart til å stemme over forlaget. Deretter kommer de til å søke økonomisk støtte fra internasjonale partnere og starte byggingen av prosjektet som kommer til koste fem milliarder amerikanske dollar.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.