EU applauderte antisemittiske uttalelser - ble deretter rystet av Brexit

25. juni 2016 |  Israel Today Stab

Den "moderate" palestinske presidenten Mahmoud Abbas benyttet torsdag muligheten til å fortelle EU-parlamentet i Brussel ulike feilaktige og falske konspirasjonsteorier om Israel.

I påstander som hadde mye til felles med antisemittismen under Middelalderen sa Abbas følgende: "For bare en uke siden krevde en rekke rabbinere at de israelske myndighetene skulle begynne å forgifte drikkevannet til palestinerne for å ta livet av dem. Er ikke dette en klar oppfordring til å utføre massemord mot den palestinske befolkningen?"

Abbas og hans regime baserte denne påstanden på en sak fra det statlige nyhetsbyrået i Tyrkia hvor det ble rapportert at "rabbiner Shlomo Mlma, lederen for rabbiner-rådet for bosettingene på Vestbredden" hadde bedt de jødiske bosetterne om å forgifte palestinernes drikkevann.

Men undersøkelser og etterforskning utført av Reuters og andre nyhetsbyrå viste at denne ordren ikke har blitt gitt. Det er heller ikke funnet noen bevis på at en rabbiner ved navn Shlomo Mlma finnes eller at det finnes et råd for rabbinere som bor på Vestbredden.

Med andre ord var hele oppstyret oppdiktet og hadde ingen rot i virkeligheten.

Men dette hindret ikke de europeiske lovgiverne i å gi Abbas stående applaus etter talen.

Kanskje er det da ikke tilfeldig at dette skjedde bare noen timer før den britiske befolkningen rystet EU ved å stemme for at Storbritannia skal forlate den europeiske unionen. Det er en beslutning som kan få svært alvorlige konsekvenser for den økonomiske situasjonen i Europa.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.