Dronningen av motstanden mot boikott

28. juni 2016 |  Israel Today Stab

Helen Mirren er for mange kjent som kvinnen som spilte den britiske dronningen i filmen The Queen. Det er derimot ikke like kjent at hun jobbet som drueplukker på en kibbutz i Israel kort tid etter seksdagerskrigen i 1967.

"Jeg hadde en jødiske venn for mange år siden og vi besøkte Israel da vi var på rundreise for mange år siden," gjenforteller Mirren med et glimt i øye i det hun minnes starten på sin kjærlighet for Israel.

Hun jobbet på vingården Kibbutz HaOn på kysten av Genesaretsjøen. Kjærligheten hun fikk for Israel har aldri bleknet siden. Hun har vært på besøk i landet flere ganger og hun synes det er vanskelig å forklare hva som gjorde at hun forelsket seg i Israel.

Siden hennes første møte med landet har hun følt en sterk tilknytning til Israel. "Jeg mener at alle de som støtter boikotten av Israel ikke bare straffer den andre siden." Mirren er svært kritisk til de som støtter boikott av Israel og israelske varer, men spesielt de som boikotter israelske artister.

Denne gangen kom Mirren til Israel for å være konferansier og prisutdeler under Genesis Prize. Den som mottok årets pris var fiolinisten Itzhak Perlman.

Mirren er en kvinne som har et viktig budskap til resten av verden!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.