Muslimene utøver vold, men det er jødene som blir straffet

29. juni 2016 |  Israel Today Stab

Denne uken fikk man nok en gang se hvordan Israel ikke har noen kontroll over jødedommens helligste sted, Tempelhøyden. Muslimer gjorde opptøyer på tempelhøyden og det hele endte med at israelsk politi sperret av Tempelhøyden for alle andre enn musliimer og gjorde det forbudt for jøder å oppholde seg på området.

På tirsdag annonserte israelsk politi at jøder ikke er tillat på Tempelhøyden i tre dager. Dette skjer etter at muslimer i to dager har angrepet ikke-muslimer som har oppholdt seg på området.

Muslimene, som for det meste besto av unge menn, barrikaderte seg på innsiden av al-Aqsa moskeen og brukte moskeen som skjold mens de kastet steiner og kinaputter på jødene.

Israelsk politi brukte tåregass i et forsøk på å roe ned opptøyene og volden. Politiet arresterte flere muslimer, men besluttet til slutt å la muslimene få hele området for seg selv og stenge området for jøder da dette var lettere.

Muslimene var derimot ikke fornøyd med at de fikk hele Tempelplassen for seg selv. Etter at Tempelhøyden hadde blitt stengt for jøder begynte muslimene å kaste steiner på jøder som oppholdt seg ved Klagemuren. En 73 år gammel jødisk kvinne ble skadet da hun ble truffet av en av steinene.

Likuds nyeste medlem av Knesset, Yehuda Glick, som i lang tid har vært lederen for bevegelsen som kjemper for jødenes rett til å tilbe på Tempelplassen, kritiserer myndighetene for ikke å ha iverksatt et bedre tiltak enn å bortvise alle jøder fra jødenes helligste sted.

I en pressemelding fra sitt kontor sier Glick følgende: "Vi kan ikke tillate en situasjon hvor turister og jøder som ønsker å besøke Tempelplassen blir gjort til gisler og blir utsatt for religiøs vold av ekstreme muslimer."

Jerusalems ordfører Nir Barkat var også kritisk til at jøder er utestengt fra Tempelplassen. Han sier: "Vi må ikke ta avgjørelser under press og på bakgrunn av vold og uro. Konsekvente og bestemte handlinger er det som må til for å beskytte alle parter. Det vil sørge for en varig nedgang i vold og bringe fred til Jerusalem."

I et intervju med radiostasjonen Arutz Sheva sa rabbiner Yisrael Ariel det vi alle tenker: "Det gir ikke mening at (araberne) gjør opptøyer, men at det er jødene som blir utestengt. Det er voldsmennene som må bli straffet, ikke ofrene."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.