Uvanlig hjelp fra palestinsk hold etter terror mot Mark-familien

6. juli 2016 |  Israel Today Stab

Al-Bayed var den første personen som kom frem til åstedet for terrorangrepet på Mark-familien, og han fikk etter kort tid hjelp av Ali Abu Sharkh, en arabisk lege fra byen Dahriyah, sør for Hebron.

Angrepet skjedde ca kl. tre fredag ettermiddag. Etter at terroristene fra bil overmannet Mark-familien, åpnet de ild mot deres bil. Mark ble drept mens hans kone Chava ble alvorlig såret og to av hans barn ble såret.

Når Al-Bayed så den veltet bilen, tenkte han først at det var en ulykke. Han nærmet seg bilen, og så de to barna som ropte om hjelp. "Jeg prøvde å åpne døren på bilen, men alle dører var låst," sa han. "Jeg kjempet i omtrent to minutter for å åpne bildørene. Jeg startet med å roe ned datteren og trøstet henne på hebraisk. Jeg fortalte henne at hun ikke trengte å være redd, jeg ville bare hjelpe dem."

Dr. Abu Sharkh kjørte sammen med sin kone og bror mot Jerusalem for å delta i fredagsbønnen ved al-Aqsa da de så familiens bil på hodet ved siden av veien.

"Vi stoppet umiddelbart. Det var en ung palestinsk mann med sin kone som prøvde å hjelpe de sårede," sier Dr. Abu Sharkh. "Det første jeg så var at Tehila var i sjokk. Jeg begynte å snakke med henne på engelsk, og hun forstod meg ikke. Da begynte min bror å snakke med henne på hebraisk og sa til henne; ikke vær redd, dette er min bror, og han lege. Han ønsker å hjelpe deg."

"Jeg undersøkte jenta og så at hun ikke var alvorlig skadet. Så tok jeg vare på moren, som var svært alvorlig skadet. Kort tid etterpå, kom en ambulanse fra Røde Halvmåne, samt en IDF jeep. Jeg spurte soldatene på engelsk at de var nødt å ringe en israelsk ambulanse."

Den første Magen David Adom ambulansen ankom et par minutter senere. Dr. Abu Sharkh forklarte ambulansen at han var lege, og at kona fortsatt hadde en puls, men måtte bli kjørt til sykehus umiddelbart.

Etter at han avsluttet akuttbehandlingen på både mor og datter, kom en Røde Halvmåne-medic til ham og fortalte ham at dette var et resultatet av et skyteangrep, og ikke en hvilken som helst trafikkulykke.

"Ambulansepersonen fortalte meg at jeg måtte forlate området fordi det kan være en en provokasjon å være der", sa Abu Sharkh.

"Jeg gjorde min plikt," forklarte han. "Det spiller ingen rolle om vi snakker om en palestiner eller en nybygger. Min jobb er å redde mennesker fordi de er mennesker."

I en beskjed til barna til Mark-familien, de som mistet sin far i angrepet, sa han "Jeg forstår at familien er i stor sorg, men jeg vil at de skal vite at jeg gjorde alt jeg kunne for å hjelpe dem. Jeg ønsker familien en rask bedring og gir mine kondolanser til deres døde far."

Mens Al-Bayed omtaler seg selv som offer for den israelske okkupasjonen, men han styrer klar av politikk og er bare en "vanlig mann" som alle andre som sliter med å brødfø sin familie. Han sa han har fått blandede reaksjoner fra innbyggerne i sin flyktningleir. Noen sier han gjorde det rette, mens andre mener han ikke burde ha hjulpet nybyggere. Men han anger ingen ting.

I mellomtiden har Chava Mark sin tilstand stabilisert seg og hun blir stadig bedre. Hun er ute av medisinsk koma og puster på egen hånd. Hun kan fortsatt ikke snakke, men reagerer på tiltale. Barna informert sin skadde mor om farens død.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.