En muslim som ser frem mot det tredje templet

11. juli 2016 |  Israel Today Stab

Følgende er hentet fra en pressemelding gitt av den tyrkiske religiøs Adnan Oktar (bildet, i midten), som nylig samlet en gruppe med en rekke israelske jødiske embetsmenn og interessant nok uttrykte en forventning til en fremtidig restaurering av tempelet i Jerusalem.

Mr. Adnan Oktar er en fremtredende muslimsk opinionsleder fra Tyrkia, ønsket velkommen en delegasjon av rabbinere og politikere fra Israel til iftar-middag som han var vert for i Istanbul den 22. juni 2016. Rabbi Dov Lipman, en toppleder fra World Zionist Organization, var blant en av dem som deltok på middagen, sammen med mange muslimske, jødiske og kristne representanter.

Rabbi Lipman bemerket at han var veldig fornøyd med vennskap og goodwill'en han fikk i Istanbul, og det tidligere negative bildet om Tyrkia hadde helt forandret seg etter samlingen.

Mr. Oktar sine gjester fra Israel dukket også opp på hans direktesendt program på tv-kanalen A9. og her applauderte de for Mr. Oktar sin urokkelige innsats for å få slutt på anti-jødiske følelser i Tyrkia. Programmet etterlot seg viktige uttalelser om forholdet mellom Israel og Tyrkia, om fred i regionen og verden, og spesielt omhandelt vennskapet mellom muslimer og jøder.

Mr. Adnan Oktar forklarte at de dager kommer da profeten Salomos Masjid og palasset (Salomos tempel) vil bli gjenoppbygd i en ånd av global fred og ro. Rabbi Ben Abrahamson, som er historiker og konsulent for Det høye råd om spørsmål knyttet til islam, understreket at gjenoppbyggingen av tempelet vil være en svært god hendelse for hele menneskeheten.

Mr. Oktar sa at muslimer, jøder og kristne har mange felles verdier og dagens opposisjon er et knep fra satan. Han sa folk i grunn og bunn er full av kjærlighet og bør komme sammen for å omfavne fred og kjærlighet.

Når Mr. Adnan Oktar ble spurt om hva som bør gjøres for å fjerne spenningen mellom muslimer og jøder, oppfordret han de israelske og tyrkiske myndigheter til å være mer modig, og ikke bli påvirket av kjærlighetssløse artikler som blir publisert i media.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.