Israelske leger har hjerteoperert 4,000 utenlandske barn

13. juli 2016 |  Israel Today Stab

Sanusey bor med sin familie i en liten by sør for hovedstaden i Gambia, det minste landet på det afrikanske kontinentet. I en alder av tre måneder diagnostisert legen ham for en alvorlig hjertefeil. Etter tre år med regelmessige turer til det lokale sykehuset, begynte legene å se etter kompetanse fra utlandet for å redde Sanusey liv. De fant ut at ekspertisen var i Israel.

Sanusey kom til Israel i forrige måned sammen med tre andre barn fra den islamske republikken Gambia, for å gjennomgå livreddende hjertekirurg. Israels ambassadør til Senegal Paul Hirshon opprettet kontakt mellom den Den britisk-jødiske sammenslutningen og barnas familier

Fire år gammel Sanusey ble en milepæl for de hjertesyke barna, og ble barn nummer 4,000 som organisasjonen har ført sammen med israelske leger for å få utført disse vellykket og livreddende hjerteoperasjonene. Mange av disse barna har kommet fra Afrika og den arabiske delen av Midtøsten.

Gitt den kompliserte tilstanden til Sanusey, ble hans behandling svært opprivende for både leger og den lille guttens familie.

Etter ankomsten til Ben Gurion flyplass sammen med sin storesøster, Panda, ble Sanusey tatt til Wolfson Medical Center i forstaden Holon i Tel Aviv for undersøkende tester. Etter kort tid ble hans tilstand forverret. I løpet av minutter greide det medisinske personalet å stabilisere Sanusey og utførte akuttkirurgi. Dr. Lior Sasson og hans personell jobbet i timevis for å redde guttens liv.

Panda ble igjen for å sitte, gråte og be for sin lille bror. Bønnene ble besvart, og bare tre dager etter operasjonen, satt Sanusey opp i sengen og smilte.

Ytterligere tre barn fra Gambia har ankommet Israel for å få hjertekirurgi, og ambassadør Hirshon engasjerer igjen en rekke leger fra den afrikanske nasjonen for å komme til Israel for å få fornyet kunnskap gi en mer avansert pleie i hjemlandet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.