Dristig lov om beskyttelse av arabisk deltakelse i IDF

15. juli 2016 |  Israel Today Stab

Knesset vedtok et lovforslag denne uken laget for å beskytte arabiske kristne som ønsker å verve seg til den israelske hæren. Loven inneholder en utvidet fengselsstraff for alle som forsøker å hindre en kristen araber fra å tjenestegjøre i IDF. Loven ble en nødvendighet i møte med den sterke motstand og de voldelige angrepene mot de kristne soldatene.

Mye av fiendtlighet mot kristne soldater kommer fra arabiske medlemmer av Knesset. Knesset-medlem Aida Touma-Suliman fra den felles arabiske listen angrep forslaget under debatten. "De ønsker å dra den kristne arabiske befolkningen frivillig inn i hæren okkuperer deres folk", sa hun. "Vi vil vise vår unge befolkning en vei som er fylt av stolthet og ære, og ikke som en del av et maskineri (IDF) som undertrykker vårt folk."

Det er over 130 000 kristne arabiske innbyggere i Israel, en betydelig base for rekruttering til IDF. Imidlertid har arabiske kristne blitt forhindret å la seg verve på grunn av mange trusler og oppfordring om ikke å slutte seg til hæren. Det ser ut til å være et stadig større antall kristne som lar seg verve.

Far Gabriel Naddaf, den gresk-ortodokse presten som har tatt til orde for en sterkere tilknytning til Israel og IDF for kristne arabere, har også blitt truet med vold endog truet med døden. Hans 17 år gamle sønn ble angrepet i Nasaret. Angriperen ble identifisert som en aktivist fra det arabiske partiet Hadash. Andre arabiske i Knesset har også fordømt Naddaf, og kalt ham «en agent for sionismen som søker å splitte arabere."

Arabiske Knesset-medlemmer som var til stede under diskusjon under lovbehandlingen var svært verbale i sin motstand. Representanten Talab Abu Arar fra Felleslisten sa til plenum, "Jeg, som en arabisk beduin, oppfordrer alle arabiske beduinsoldater å kaste sine uniformer ... og returnere til kampen mot den rasistiske politikken (til IDF) mot arabere og spesielt mot beduinene i Negev."

Det var en dristig og til dels farlig avgjørelse av den israelske regjeringen å oppmuntre arabiske kristne til å verve i IDF. Nå som regjeringen har vedtatt et lovforslag for å beskytte de arabiske kristne som ønsker å tjenestegjøre i hæren, har en klar melding blitt sendt til de pøblene som tirrer opp volden mellom jøder og arabere i dette landet. De vil bli straffet!

Vår bønn er at dette modige budskapet vil bidra til økt integrering og samarbeid mellom de mange jøder og arabere som ønsker å leve sammen, og tjene Eretz Israel sammen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.