Israel facsineres over Trumps valg av visepresident

19. juli 2016 |  Israel Today Stab

Presidentkandidaten Donald Trumps valg av Indianaguvernøren Mike Pence som sin visepresidentkandidat har fascinert israelerene.

Israelere fundrer på om Trump sitt kandidatur ikke er kontroversielt nok siden han velger Mike Pence som sin visepresident.

Trump har allerede vist sin urokkelige støtte til Israel og det er blitt en av hans kjepphester i valgkampen. Å presentere Pence på laget forsterker bare den holdningen.

De konservative kristne har fulgt Pence som guvernør gjennom 12 år i Kongressen, og sett at han har ledet flere pro-israelske incentiver. Han har vært med på å innføre strengere betingelser for å finansiere de palestinske selvstyremyndighetene.

I 2007 ledet Pence en tverrpolitisk samling mot antisemittisme. I 2009 Pence snakket han til organisasjonen for sterkere forhold mellom USA og Israel, AIPAC, og sa "ettertrykkelig" at hans «kristne tro tvinger meg til å verne staten Israel."

Støtten til Israel har heller ikke blitt svekket siden han ble guvernør. Staten Indiana ble nylig en av de første statene til å forby Boikott, salg og sanksjon-bevegelse (BDS) som er rettet mot Israel.

Trump valg av Pence "betyr en økende strømmen av evangeliske som står med den republikanske partiet, og det er er en god ting for Israel,» skrev Yosef Hirsh på den israelske nyhetsportal Mida.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.