Harde utfall mot Gay Pride paraden kommende uke

20. juli 2016 |  Israel Today Stab

I forbindelse med den kommende ukens "Gay Pride" parade i Jerusalem, har israelske myndigheter blitt utsatt for flere fremtredende rabbiers utfall at de som støtter homofile heller burde skamme seg.

Rabbi Yigal Levinstein, leder for Bnei David yeshiva og sentral skikkelse i hærens forberedende utdanning for unge religiøse israelere, uttalte forrige uke at homofili er "perverst."

Levinstein fortsatte med å kritisere den militære ledelsen for å anerkjenne de homofiles agenda for å infiltrere den israelske hæren.

Rabbi Ratzon Arusi av Kiryat Ono (en ekspert på jødisk lov) er enig om at "homofili ikke er en naturlig ting", og at "gay pride" bevegelsen er skadelig for alle, spesielt de homofile selv, hvorav de fleste absolutt ikke er hverken "stolt eller happy " angående deres egen tilstand.

Rabbi Dov Lior, en tungvekter i det nasjonale-religiøse samfunnet, refererte til at "gay pride" i Jerusalems gater er "en styggedom", og utfordret de religiøse israelere til å "protestere mot skjending av den hellige byen."

Levinstein og de som sto sammen med ham, fikk raskt motbør i sine fordømmelser fra politiske profiler, inkludert utdanningsminister Naftali Bennett, som selv er en religiøs jøde.

"Jødiske lover er ment for å fortelle hva som er tillatt og hva som er forbudt, og ikke ment som et verktøy for å splitte oss, eller for å skille folk fra hverandre," fortalte Bennett til Knesset. "Disse kommentarene er uakseptabelt etter min mening. Dette er ikke veien for den religiøs-sionistiske bevegelsen."

Sikkerhetsministeren Gilad Erdan la til at israelerne må «respektere enhver person, hans valg, hans identitet, og hans tro. Jeg tror også det gjelder våre rabbinere."

En rekke høyprofilerte rabbinere besluttet å motsette seg Levinstein uttalelser ved å delta i Jerusalem "Gay Pride" paraden. Blant dem Rabbi Shlomo Riskin, sjefsrabbiner i Efrat, som mener Bibelen fritar homofile straffansvar fordi de er blitt født med disse tendensene.

En som ikke deltar i paraden er Jerusalems ordfører Nir Barkat, som kritisere paradens svært offensive karakter, men han forsvarer retten for homofile å gjennomføre arrangementet.

"Jeg vil ikke delta fordi jeg ikke ønsker å være en del av noe som krenker den religiøse befolkningen," fortalte Barkat reportere. "Selvfølgelig er det deres rett til å marsjere, men de trenger å forstå at det krenker andre. Toleranse tillater deg ikke bare å marsjere, men den krever også at du må finne måter å oppnå dine mål på, uten å angripe andre menneskers følelser eller meninger."

Barkat beordret også at "gay pride" sine regnbueflagg som er heist langs gatene i hele byen, må fjernes i området rundt den store synagogen før paraden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.