Amerikanere brenner israelske flagg

28. juli 2016 |  Israel Today Stab

Folk her i den jødiske nasjonen er vant til å se palestinere og iranere brenne det israelske flagget. Men det var litt av et sjokk å se amerikanerne gjøre det samme på tirsdag.

Spesielt nå på landsmøtet i det demokratiske partiet, de som så ofte og så standhaftig hevder at de er en sann venn av den jødiske staten.

Både innenfor og utenfor konferansesenteret var det tydelig splittelse i det demokratiske partiet med tilhengere av kandidaten Bernie Sanders som skapte uro under nominasjonen av Hillary Clinton.

Elementer i det demokratiske partiet som er fiendtlig mot Israel utnyttet situasjonen. I en video som er lagt ut på nettet, setter en demonstrant et israelsk flagg i fyr, mens en annen vaier et palestinsk flagg i nærheten.

Andre ropte "Lenge leve Intifadaen" - et opprop til støtte for den palestinske terrorkampanjen som uroer Israel.

En dag tidligere holdt medlemmer av den samme "progressive" bevegelsen et palestinsk flagg til værs inne på konferansesenteret.

Under valgkampen brøt Sanders, til tross for at han er jødisk, kraftig med den tradisjonelle støtten til Israel, og ved anledning slo an en anti-Israelsk tone.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.