Demokratene prøver å rette opp sitt syn på Israel

29. juli 2016 |  Israel Today Stab

Etter at aktivister fradet demokratiske partiet filmet seg selv med et brennende israelsk flagg utenfor konferansesentret tirsdag, var partiet raske med og igjen hevde sitt pro-Israelelske standpunkt.

Presidentkandidat Hillary Clinton sa at hun "sterkt fordømmer denne typen hat," mens Clintons jødiske talsperson, Sarah Bard, sa til The Jerusalem Post at "å brenne det israelske flagget er en hensynsløs handling som undergraver fred og våre egne verdier."

Under sin tale til medlemmer av American Jewish Committee, sa Clinton rådgiver Wendy Sherman at presidentkandidaten har gitt"veldig klare instruksjoner" at det demokratiske partiets politiske grunnlag forblir pro-Israelelsk.

Clintons ektemann, tidligere president Bill Clinton, ble sett på møtene onsdag iført en pin på jakkeslaget med Hillarys navn på hebraisk.

Samtidig som den lille gruppen med aktivister brant det israelske flagget, signerte Clintons visepresidentkandidat, senator Tim Kaine, sitt navn på en forespørsel om å bevilge $ 320 millioner til det israelske rakettforsvaret.

For ikke å være dårligere fortalte republikanernes presidentkandidat Donald Trump til reportere under en kampanje stopp i Florida at "jeg støtter Israel 100 prosent."

Trump foreslo at han kunne ta en valgkamptur til Israel i løpet av de kommende månedene. For ytterligere å svekke Obama-administrasjonen, som Clinton en del av, sa Trump "den var det verste som kunne skje Israel."

I kommentarer fra Washington Post onsdag, hevdet tidligere New York borgermester Rudi Giuliani at israelske ledere hadde fortalt ham, at de foretrekker Trump til fordel for Clinton som USAs neste president.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.