Borgermester refser FN for falske anklager mot Israel

1. august 2016 |  Israel Today Stab

Borgermesteren for den største druserbyen på Golanhøydene kritiserte denne helgen en uttalelse fra FNs økonomiske og sosiale råd hvor Israel ble anklaget for å ha hatt negativ påvirkning på levestandarden til folk som bor i de "okkuperte" områdene.

Forrige måned fordømte FN nok en gang Israel for det de kalte "økonomisk og sosial undertrykking utført av den israelske okkupasjonsmakten mot det palestinske folk som bor i de okkuperte, palestinske områdene inkludert Øst-Jerusalem og de syriske Golanhøydene.

Dulan Abu-Saleh er borgermester i Majdal Shams, den største druserbyen i Golan. Han mener disse påstandene er latterlige.

"Jeg fatter ikke hva det er de snakker om" sa Aby-Saleh til den israelske avisen Makor Rishon. "Selv om vi ikke ble inkludert i samtalene og avgjørelsene rundt budsjett så har vi aldri ført oss diskriminert. Faktisk er det motsatt - vi føler at de hører på oss."

Og det på tross av at flertallet av de 20.000 druserne om bor i Golanhøydene ikke er israelske borgere. Likevel har de alle hatt muligheten til å bli israelske borgere siden Jerusalem tok Golanhøyden i 1981.

I mange tiår nøt druserne godt av å leve innenfor Israels grenser, men de latet som at de ønsket å returnere til Syria ettersom de var redde for at en fremtidig fredsavtale kunne resultere i at de nok en gang kom til å bli kontrollert av Damaskus.

Da det brøt ut borgerkrig i Syria i 2011 endret mange drusere holdning og søkte om statsborgerskap i Israel. Mange har åpenlyst sagt at de ønsker å forbli en del av Israel.

"Ingen ønsker at dette skal bli Syria", sa Karim Batkhish til en avis. Han bor i druserbyen Masada.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.