Netanyahu: Jobber gjerne med både Trump og Clinton

4. august 2016 |  Israel Today Stab

Tidligere har Netanyahu vært uklar på hvem av de to presidentkandidatene som han ønsker skal vinne valgkampen i USA, men denne uken sa Netanyahu at han gjerne kan samarbeide med både Clinton og Trump.

I et intervju med reportere i Jerusalem la Netanyahu vekt på at hans regjering kom til å forholde seg nøytral i forhold til den amerikanske presidentvalgkampen.

"Vi deler våre syn og oppfatninger med begge kandidatene, men vil blander oss ikke inn i valgkampen", sa Israels statsminister. "Det er ikke noe poeng i å blande seg inn. Det er ikke smart."

Netanyahu ble sterkt kritisert for å ha tatt et åpenlyst standpunkt i den amerikanske presidentvalgkampen i 2012 hvor han åpenlyst ga sin støtte til den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney.

Men på tross av at Jerusalem velger å ikke ta noen side i denne valgkampen har Netanyahus regjering likevel tenkt til å utnytte valgkampen til å presse frem byggeprosjekter i områder av Israels hovedstad hvor de har møtt motstand.

For eksempel ble planene om å bygge 57 nye boligenheter i nabolaget Ramot, som ligger nord i Jerusalem, godkjent for godt over ett år siden. Men likevel har ikke byggingen begynt grunnet press fra det internasjonale samfunnet som mener at Ramot og andre nabolag er "jødiske bosettinger".

Nå som amerikanerne er opptatt med kampen mellom Trump og Clinton så har kommunen i Jerusalem besluttet å gå videre med byggeprosjektet.

"Vi utnytter det kommende skiftet i amerikansk politikk til å fortsette med prosjektet som har blitt utsatt", sa viseordfører Meir Turgeman til Channel 2 News. "Netanyahus taushet i denne saken er et grønt lys for fortsettelse av prosjektet slik vi ser det", la han til.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.