Pro-israelsk palestinsk tenåring lar seg ikke skremme

4. august 2016 |  Israel Today Stab

Forkjempere og tilhengere av "palestinernes sak" påstår at Israel diskriminerer palestinere og hindrer de i å uttrykke seg. Men sannheten er den at det er palestinerne som ikke har toleranse mot noen som har andre syn og meninger enn dem selv, spesielt hvis det er deres "egne" som har et annet syn.

Det er i hvert fall tilfelle for Mahdi Satri. Han er sønn av en palestinsk araber fra Gaza som nå bor nord i Israel.

Satri har blitt en internettsensasjon etter at han uttrykte sine pro-israelske holdninger på nett.

Men det er disse holdningene som også har ført til at han har mottatt drapstrusler. Disse truslene fikk Satri til å skrive ned sine meninger i et brev under tittelen "Vit at jeg døde som en drømmer ". Dette brevet har senere blitt delt av mange på sosiale medier.

I brevet lover Satri å fortsette å ha de samme holdningene og prinsippene helt til "den siste dråpen av blod forlater min kropp". Men situasjonen har slitt på psyken til 17-åringen som sier at truslene fra hans egne naboer har gjort ham både redd og lei seg.

"Hvis de lykkes med å drepe meg så skal dere vite at jeg døde som en sionist mens jeg forsvarte landet mitt... Vit at jeg døde som en drømmer. En som drømmer om en ny og bedre fremtid hvor det ikke finnes hat, men masse kjærlighet", skriver han i slutten av brevet.

I motsetning til hva mange arabiske muslimer tror så har ikke jødiske israelere noe hat mot dem, men kjærlighet for dem. Dette demonstrerte Satri i en video han la ut på sosiale medier hvor han holder opp et skilt til fremmede forbipasserende hvor det står "Jeg elsker deg".

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.