Et åpent brev til kristne om Trump

7. august 2016 |  David Lazarus

Da jeg hørte at store og kjente evangeliske predikater påsto at Donald Trump har tatt i mot Jesus, så var jeg nødt til å skrive noe. Vær så snill og slutt med å prøve å overbevise oss om at Trump er frelst og tror på Jesus.

Stem på Trump hvis du må det, men hvorfor er du nødt til å insistere på at han har sitt liv til Jesus og at han nå er en evangelisk kristen? Når du påstår at Trump er en dedikert kristen så undergraver du evangeliet som vi forsøker å dele med Israels jøder. Evangeliet om at Trump nå er en ekte kristen er ikke et godt evangelium. Faktisk er det ikke et evangelium i det hele tatt.

Har vi ikke alle, både jøder og grekere, forsøkt å vise mennesker Jesu sanne ansikt og hvem Han er? At Jesus kaller oss til å vise kjærlighet og medfølelse for mennesker? Lærer ikke Jesus oss at vi skal sette andre mennesker foran oss selv og at vi skal leve i ydmykhet og kjærlighet? Trump på sin side lever et overdådig liv og har ingen problemer med å vise dette til alle. Er det ikke vår Jesus som lærer oss om tilgivelse og at vi skal tilgi andre for selv å bli tilgitt? (Hva sier du, Trump?) Skal vi ikke for Jesu skyld også leve et hellig og moderat liv uten umoral og ta avstand fra seksuell umoral? (Også noe som Trump ikke ser ut til å bry seg om). Eller at etterfølgere av Israels Messias skal leve i sine ekteskap livet ut, uansett hvor vanskelig det måtte være? (Trump x3)

Bare fortsett å fortell oss at du tror at Trump forstår hva som skjer i Midtøsten og at han kommer til å være en trofast og støtte det jødiske folket og vår rett til å bo i det landet som Gud har gitt oss. Vis oss hvordan han kommer til å fortsette den lange rekken av amerikanske presidenter som at støttet Israel gjennom årene.

Vi vet at Trump vant stemmene til evangelisk kristne i nominasjonsvalget og at 78% av hvite, evangeliske kristne i verden støtter Trump (følge en fersk meningsmåling). Vi er også klar over at Donald Trump valgte kristne Mike Pence som sin visepresidentkandidat. Men forklar for oss hvordan Trump kommer til å kjempe for religionsfrihet og retten til å forkynne evangeliet i Israel, USA og i resten av verden.

Du må gjerne tro at han er rett man til å lede USA, men vær så snill å slutt å forsøk å overbevise verden om at han er frelst, født på ny og elsker Messias bare fordi han sa ja da du spurte om du kunne be for ham. Da undergraver du betydningen av hva det vil si å være en kristen og du gjør det enda litt vanskeligere for andre mennesker å bli kjent med Jesus, Messias, sønn av den levende Gud.

I mange år har du vist sterk støtte til Israel og det jødiske folket. Jeg hører fra mange av mine jødiske venner og fra mange ledere i Israels regjering at de setter pris på evangeliske kristne og vet at dere er sanne venner av Israel. Så vær en sann venn for dem videre og vis dem den sanne Jesus.

"I de siste dager skal menneskene være selvopptatte og pengegriske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige og uten respekt for det hellige, ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede, svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser høyere enn de elsker Gud. I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter gudsfryktens kraft. Vend deg bort fra slike folk!" (2. Tim 3:2-5)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.