Terrorveldet - Hvem er på Herrens side?

7. august 2016 |  Charles Gardner

Det dødelige angrepet som fant sted på Russell Square i London var for meg ikke bare en påminnelse om hva Israel har opplevd på en daglig basis i store deler av året som har gått, men også en påminnelse om bombingen den 7. juli 2005 som rammet byens transportsystem.

På den julidagen for elleve år siden tok islamistiske mordere livet av over 50 mennesker og skadet over 100 andre, inkludert lillebroren min David. Da jeg først fikk høre om dette seneste angrepet var det første bildet jeg så for meg Russell Square hvor, for elleve år siden, en sprengt to-etasjers buss ble symbolet på Londons mareritt.

På tross av at han bare satt en og en halv meter fra gjerningsmannen som sto bak angrepet idet bomben som var plassert på t-banen på Edgware Road ble detonert, overlevde David på mirakuløst vis og mistet bare en bein. Dette takket være bønn, leger og medisinsk personell.

Men jeg sitter igjen med spørsmålet om hva som må til for at folk skal våken opp og innse at helvete bryter løs og at de er nødt til å gjøre noe, ellers vil de bli en del av problemet.

Et urovekkende resultat fra en fersk meningsmåling bekrefter bare hva jeg fryktet - 50% av ungdommer innrømmer at de er avhengige av mobiltelefonene sine. De er nesten hele tiden på nett. En jeg har snakket med fortalte meg at det handlet om en frykt for "å gå glipp av noe". De gode nyhetene er at, som et resultat av meningsmålingen, ønsker mange nå å ta en pause fra mobilen sin, en såkalt "digital detox".

Men de fleste fortsetter å leve i en så uvirkelig verden at selv ikke terror får dem til å våkne opp og innse hva som er i ferd med å skje. Den falske virkeligheten har til og med infiltrert verdens mektigste organ - Det hvite hus i Washington - hvor USAs president Barack Obama sa i en tale nylig at: "Vi lever i den mest fredelige perioden i menneskehetens historie" og at "det har aldri vært mindre vold i verden enn det er nå". Dette er retorikk som uten tvil har blitt kokt sammen i et forsøk på å motsi det som kommer fra republikanerens leir.

Samtidig har Obamas utenriksminister John Kerry sagt at kjøleskap utgjør en like stor trussel mot menneskeheten som terrororganisasjonen IS.

Men sannheten er den at radikal islamisme utgjør den største trusselen siden nazismen kastet en mørk skygge over Europa. Idet jeg sitter og skriver dette forbereder Israel seg på det verst tenkelige scenarioet idet det ser ut til å nærme seg en våpenhvile i nabolandet Syria. Israel frykter at når borgerkrigen tar slutt og jihadistene i landet slutter å kjempe mot hverandre så vil de samle seg og kjempe mot en felles fiende - Israel.

Kristne må fortsette å be for Israels sikkerhet. Ikke bare er Israel i desperat behov for overnaturlig beskyttelse, men Bibelen har befalt oss at vi skal be om fred i Jerusalem (Salme 122:6). Det er også til vårt eget beste at vi burde gjøre det, som den tidligere statsministeren i Spania, Jose Maria Aznar, poengterte: "Hvis Israel går til grunne går vi alle til grunne."

Han legger vekt på at Israel har en helt spesiell rolle i kampen mellom militant islamisme og Vesten. I en artikkel i The Times sier han følgende: "Israel er en fundamental del av Vesten. Vesten har sin bakgrunn i de jødisk-kristne røttene. Hvis det jødiske folket forsvinner så forsvinner vi også. Enten vi liker det eller ikke så har vi samme skjebne."

Vi kan ikke lenger ignorere terroren fra Midtøsten fordi den nå har dukket opp rett utenfor døren vår. Britiske statsborgere har også en annen grunn: Palestinere truer med å stille Storbritannia for retten for å ha hjulpet jødene med å flytte tilbake til sitt hjemland hvor de har tusenårlange tradisjoner! Ja, det forberedes faktisk et søksmål mot Storbritannia for å ha satt i verk den såkalte Balfourerklæringen fra 1917 som hadde dette som mål.

Og selv om Storbritannia ikke opprettholdt alle løftene sine i denne erklæringen så finnes det liten tvil om at landet spilte en stor og viktig rolle i å hjelpe jødene hjem. Det er selvsagt noe vi alle burde være stolte over, men vår nye, politisk-korrekte verden ser nok heller på dette som en skamfull del av britenes historie.

Det er allikevel verdt å legge merke til at de som utfører terrorangrep mot Israel også utfører terrorangrep i vestlige land. Og hvis palestinernes myndigheter er politisk korrekte, hva er da forskjellen på terroren som vi har vært vitne til i London, Paris, New York, Brussel, Madrid, München og Nice? Jihadistene bruker de samme taktikkene og de samme unnskyldningene og forklaringene (Islams gud).

Det er på tide å gå ned fra gjerdet og velge side - og enda viktigere er det nå som det har blitt kjent at en stor og kjent kristen humanitær organisasjon har blitt beskyldt for å gitt millioner av dollar til terrororganisasjonen Hamas.

Det store spørsmålet er: Er du på Herrens side?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.