Israel kritiserer Obama for å forsvare Iran-avtalen

7. august 2016 |  Israel Today Stab

På fredag insisterte USAs president Barack Obama nok en gang på at Iran-avtalen er en suksess. Han påsto til og med at Israel er enig i dette.

Israels forsvarsdepartement var raskt ute med å tilbakevise Obamas falske påstand. De uttalte også at Obama var dum hvis han fremdeles mente at Iran var en sann partner.

"Israels forsvarsdepartement mener at avtaler kun har verdi hvis de er basert på virkeligheten og at de dermed er helt uten verdi hvis faktaene som avtalen ble lagt til grunn på er falske", står det i uttalelsen fra forsvarsdepartementet.

Videre sammenlignet israelerne Obamas Iran-avtalen med den meningsløse München-avtalen som ikke klarte å forhindre Annen verdenskrig og som gjorde det mulig for nazistene å fortsette planene sine uforhindret.

"München-avtalen forhindret ikke Annen verdenskrig eller Holocaust nettopp fordi det var helt feil å tro at Nazi-Tyskland kunne være en del av en avtale og fordi datidens verdensledere ignorerte Hitlers uttalelser og uttalelsene til resten av lederne for Nazi-Tyskland."

Forsvarsdepartementet la til at Irans ledere fortsetter å true Israel og andre nasjoner i regionen og at Teheran fremdeles er verdens ledende sponsor når det kommer til å støtte islamistiske terrororganisasjoner.

Det at Obama smisker med ayatollahene gjør altså mer skade enn nytte.

Uttalelsene til Israels forsvarsdepartement kom likevel overraskende på Israels statsminister Benjamin Netanyahu som ikke hadde fått vite om uttalelsen før den ble offentliggjort.

Ifølge israelske myndigheter skal Netanyahu øyeblikkelig ha ringt USAs ambassadør Dan Shapiro for å nedtone uttalelsene og for å fortelle ham at på tross av uenighetene mellom USA og Israel når det kom til Iran-avtalen, så ser Israel fremdeles på USA som sin fremste allierte.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.