Straffedømt terrorist leder delegasjon under OL i Rio

7. august 2016 |  Israel Today Stab

I helga gikk startskuddet for de 31. sommerlekene i den brasilianske byen Rio. Under åpningsermonien i år vaiet det palestinske flagget forut for sin delegasjon også. Det urovekkende er at delegasjonene ledes av en straffedømt terrorist, Jibril Rajoub

I følge det olympiske charteret skal idretten tjene til en harmonisk utvikling av mennesket og underbygge utviklingen av et fredelig samfunn som er opptatt av å ivareta den menneskelige verdighet.

Jibril Rajoub kan ikke sises å oppfylle den olympiske ide om å bygge samfunn på en harmonisk og fredelig måte. Det siste årets terrorhandliger har av den palestinske komiteens leder Rajoub blitt roset i skyene.

Vi i Fatah priser disse heltmodige handlingene, sa han om araberen Halabi som knivstakk 2 israelere til døde i oktober 2015 i Jerusalems gamleby. Rajoub oppkalte en sportsturnering etter morderen Halabi.

I september 1970 ble Rajoub arrestert for å ha kastet en granat mot en buss tilhørende den israelsk hæren i nærheten av Hebron. Han ble dømt for dette angrepet og for å være medlem i en væpnet gruppe. Hans virksomhet gjrde at han ble dømt til livstid i fengsel. Her ble han en fremtredende skikkelse blant fangene, og ledet an sultestreiker og protester.

I 1985 ble Rajoub som en av 1150 arabiske fanger frigjort i bytte for tre israelske gisler som ble holdt fanget av PFLP. Han ble raskt arrestert på nytt for å ha gjenopptatt militante aktiviteter, og ble avhørt og satt i isolat.

Under oppholdet ble han innlagt på sykehus etter en 30-dagers sultestreik. Syv måneder senere ble han løslatt, men i september 1986 ble han igjen arrestert for militant aktivitet, og fengslet fram til mars 1987.

The Palestinian Media Watch har samlet flere uttalelser fra Rajoub som glorifiserer terror og oppildner til voldelige handlinger mot Israel. Denne måneden er han i Rio og leder en delegasjon med idrettsutøvere som kjemper for verdier som overhode ikke kan forenes med hans egne uttalelser det siste året.

Se videoen som The Palestinian Media Watch har laget om den palestinske olympiske komites leder.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.