New Israel Funds undergravingskampanje

10. august 2016 |  Tsvi Sadan

I en av mine seneste artikler skrev jeg at New Israel Fund (NIF) er et undergravende organ som har som mål å se en radikal endring i Israel gjennom å fjerne landets eldrgamle, jødiske tradisjoner og transformere Israel til en moderne og ikke-jødisk nasjon. For å gjøre dette NIF bruker psykologi og metoder som ble utviklet av den kommunistiske organisasjonen Comintern. Denne organisasjonen ble opprettet av Lenin for å spre den kommunistiske revolusjonen til andre land.

En av denne organisasjonens favorittmetoder var å sende penger, plante agenter og opprette studentforeninger og arbeidsklubber. Den kreative hjernen bak dette var Willi Munzeneberg som ble myrdet i 1940.

NIF er involvert i det samme opplegget når de nå forsøker å endre Israel på en radikal måte.

Når man sammenligner det som står på organisasjonens engelske og hebraiske hjemmeside ser man store ulikheter. Under "verdier" står det på den hebraiske hjemmesiden at NIF jobber for at Israel skal forbli definert slik landet omtales i Israels uavhengighetserklæring som begynner med ordene "Israels land er det jødiske folkets fødested." Denne sionistiske formuleringen finner man derimot ikke på organisasjonens engelske hjemmeside. I stedet informerer organisasjonens sine engelske lesere at "det jødiske folket mener at Israel er deres hjemland." En annen forskjell er at på den hebraiske hjemmesiden heter organisasjonens "New Israel Fund" mens NIF på den engelske hjemmesiden omtaler seg selv som "The New Fund of Israel".

I flere tiår har NIF opprettet og finansiert radikale organisasjoner som Adalah og Shatil. Problemet med slike organisasjoner er at de åpenbart ble opprettet for å overtale israelere om at forandring fryder, men israelere flest avskydde deres radikale holdninger.

For å bekjempe dette problemet har NIF nå begynt med en ny strategi. I tillegg til å støtte radikale grupper som Adalah har organisasjonen nå begynt å støtte grupper som en mindre radikale. Det populære prosjektet 929, som forsøker å endre israeleres negative oppfatning av Bibelen, mottar nå også støtte fra NIF.

Denne strategien vitner om at organisasjonen kanskje har adoptert holdningen om at "hvis du ikke kan slå dem, slå deg sammen med dem." Lederen for NIF, Rachel Liel, sa følgende i et intervju:

"Tidligere har vi støttet mange organisasjoner og kampanjer, og mange ganger handlet det hele om en kamp mellom det sekulære og det religiøse. Vi i NIF har følt at vi trenger mer støtte for å fortsette denne kampen, og dette er holdninger som kommer fra våre egne. Organisasjoner som kjenner den religiøse nasjonale følelsen i Israel, som kjenner folket, som forstår kulturen og som forstår språket. De kommer med sine ideer og folk hører på dem."

Ignorer den dårlige engelsk-israelske formuleringen. Det Liel her faktisk innrømmer er at NIF nå faktisk jobber med å utplassere agenter og gi penger til religiøse organisasjoner for å forsøke å få Israels befolkning til å fortsette å tro at organisasjonen er på deres lag. Dessverre for denne alt for selvsikre NIF-lederen så er ikke israelere så dumme som de trodde...

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.