Israel: Ikke spill Pokemon Go! Det kan hende CIA overvåker deg

11. august 2016 |  Yossi Aloni

Israels president Reuven Rivlin hadde nylig en samtale med sikkerhetsteamet sitt vedrørende spillet Pokemon Go da det ble oppdaget at det var en Pokemon på presidentens eiendom. Dette førte til at presidenten forbød alle hans ansatte fra å spille det populære spillet på området.

Dette var de nye retningslinjene:

"Nylig ble et spill kalt Pokemon Go lansert. Dette er et spill som man kan spille på mobil eller iPad og hvor målet er å fange såkalte Pokemon. Man spiller spillet gjennom å gi Pokemon Go tilgang til mobilens GPS, hvilket gjør det mulig å se hvor spilleren befinner seg. Ved å gi spillet tilgang til mobilens posisjon blir det mulig for eieren av mobilen å fange Pokemon som befinner seg i nærheten. Det verserer konspirasjonsteorier som forbinder grunnleggeren av Pokemon Go, Niantic Labs, med CIA, hvilket betyr at hovedformålet med appen kan være å hjelpe den amerikanske etterretningsorganisasjonen med å samle informasjon. Det kan vi ikke vite med sikkerhet. Spillet har allerede blitt forbudt på alle basene til Det israelske forsvaret i frykt for at spillet kan avsløre sensitive områder."

13. juli skrev president Rivlin på Twitter og Facebook; "Kan noen ringe politiet?" som spøk etter at det ble oppdaget en Pokemon på hans eiendom.

Det var Rivins barnebarn som introduserte han for Pokemon Go og som lærte han spillet. Han skal visstnok ha spurt dem om spillet ville bidra til at de var mer utendørs og kom til å sitte mindre i sofaen. Ett av barnebarna hans sa ja og la til at det er mange som går i flere timer for å fange Pokemon. Presidenten har godtatt spillet, men han sier at han ikke spiller det selv.

Det viste seg senere at bildet av en Pokemon på innsiden av presidentens eiendom, et bilde som ble hyppig spredt på sosiale medier, var falskt, Det ble ikke tatt på Rivlins eiendom, som er skjermet og beskyttet, hvilket betyr at det ikke skal dukke opp Pokemon der.

Presidentens sikkerhetsteam fryktet likevel at andre av presidentens ansatte skulle se det tullete bildet på Facebook og ta det som en tillatelse til å spille spillet på presidentens eiendom, og det var derfor gitt ut nye retningslinjer hvor det ble forklart at spillet er forbudt på presidentens eiendom.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.