En fiende som er farligere enn IS

15. august 2016 |  David Lazarus

Dette er en oppfordring til alle mine kjære venner som føler et behov for å klandre president Obama for IS, volden i Midtøsten og spredningen av islamistisk terror i verden. Dere må passe dere. Dette er en falsk taktikk som underbygger deres egen nasjon og som ikke bidrar til å forebygge volden.

Har vi ikke hatt alle mulige regjeringer og statsministere i Israel i løpet av de siste 60 årene, og ingen har klart å få en slutt på terror? Dette er kanskje vanskelig å høre, men islamistisk vold er ikke på vei til å bli borte. Dette er ikke et problem som er begrenset til republikanerne, demokratene eller USA. Dette er en religiøs krig mellom sivilisasjoner.

Har du noen gang tenkt på at det å legge skylden for terror på lederne for din egen nasjon blir det samme som å rettferdiggjøre terroristenes handlinger ved å legge skylden for de blodtørstige og forferdelige drapene på noen andre enn de ansvarlige?

Hvorfor var det ingen som la skylden for terrorangrepet 11.september 2001 på president Bush og hans politikk? Det er fordi det verken er landets leder eller hans politikk som har skylden for angrepet. Når landet deres blir angrepet så må dere ikke vende dere mot hverandre, men mot den egentlige fienden.

Verken republikanere eller demokrater kan forhindre islamistisk terror. Gjennom å skylde på din egen regjering blir landet splittet, og dermed også svekket i møte med fienden.

Som en israeler som har opplevd mer krig enn jeg ønsker å gjenkalle så ber jeg dere; Slutt å legg skylden på deres eget folk og stå heller sammen mot den egentlige fienden.

Vær ikke bekymret. Til syvende og sist er det ikke ondskapen som vil seire. Radikale muslimer graver bare et dypere hull for seg selv. Folkeslag og nasjoner som elsker å drepe, ødelegge, lyve og spre hat har ikke en framtid. De bygger ingenting, de river bare ned. Du er nødt til å være sterk og ha tro på det gode. Du må ha mot for å kjempe mot dine fiender og du må kjempe mot de egentlige fiendene, ikke ditt eget folk.

Jeg husker at jeg hørte lignende kritikk mot lederne av mitt eget land rett før Rabin ble henrettet. Jeg forstår at dere er frustrert over Obama og Clinton og at dere ønsker dere en god og sterk regjering. Hvis det er Guds vilje kommer vi en dag til å klare å utslette den pesten som vi kaller islamistisk terror. Vi kan bekjempe fienden, men vi er samtidig nødt til å lære oss å leve med våre egne landsmenn, selv om vi skulle være uenige med dem. Det er ikke de som er fienden.

Gjenkjenn hvem som er den egentlige fienden; islamistiske terrorister, ikke USAs ledere. Hvis vi er et splittet land fra innsiden er vi et enda lettere mål.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.