Netanyahu feiret Egypts revolusjonsdag

16. august 2016 |  Yossi Aloni

Statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara var i forrige måned tilstede under feiringen av Egypts revolusjonsdag (23.juli) i hjemmet til den egyptiske ambassadøren Hazem Khairat.

Det var første gang siden 2009 at Netanyahu har deltatt på denne feiringen.

Forholdet mellom Israel og Egypt har vært stadig mer anspent de seneste årene og var på sitt aller verste da lederen for Det muslimske brorskap, Mohammed Morsi, var president i Egypt.

Men på tross av uvennskapet er forholdet mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Egypts nye president Abdel Fattah al-Sisi ansett som godt. Netanyahu har til og med godtatt forslaget fra al-Sisi om å være megler under de neste fredsforhandlingene mellom Israel og palestinerne.

Israels president Reuven Rivlin deltok også på feiringen og sa følgende på arabisk til sine egyptiske verter: "Israel står sammen med Egypt i kampen mot terrorisme. Vår felles kamp mot terror vil bidra til å hjelpe hele regionen og hele menneskeheten... 37 år med fred (mellom Israel og Egypt) er et vitnesbyrd og vi må lære av dette for de fremtidige generasjonene."

Netanyahu holdt også tale og gratulerte egypterne med revolusjonsdagen. Han la vekt på at Israel og Egypt er" to eldgamle folkeslag som har en stor fortid og historie. Våre to folkeslag la grunnlaget for menneskehetens kultur som har overlevd i tusenvis av år. I dag må vi ta hverandre i hendene og kjempe mot de som kan og ønsker å ødelegge vår sivilisasjon. Vi må stå sammen i fred."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.