"Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det." Lukas 18:17

17. august 2016 |  Nadine Haim-Gani

Jeg husker tilbake til juni 2014 da Israel var under rakettangrep. Toleransen og moralen i Israel sank sakte men sikkert. Holdningen mot våre arabiske medborgere endret seg til det verre på tross av at mange forsøkte å ikke bli oppslukt av hat. Da jeg kjørte bil sammen med åtte-åringen min en dag snek en arabisk sjåfør seg foran meg i trafikken og gjorde at jeg måtte handle raskt for at vi ikke skulle havne i en alvorlig bilulykke.

Uten å tenke over det mumlet jeg at det var 'typisk arabere', men da avbrøt sønnen min meg og sa: "Mamma, ikke snakk sånn. Ikke alle arabere er sånn!" Jeg så bort på ham og oppdaget hvor forskrekket han var over det jeg hadde sagt. Han fortalte at de hadde hatt besøk av en skolepsykolog den dagen og at vedkommende hadde forklart forskjellen på Hamas, Det israelske forsvaret og israelske arabere.

Han avsluttet med å si dette: "Ikke alle arabere hater oss og skulle ønske at vi var døde." Jeg ble overrasket og tok innover meg det han sa uten å si noe tilbake. Da jeg senere reflekterte over det han hadde sagt kom jeg på det Jesus sa i Lukas 18:17:

Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.»

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.