Palestinere raser over at Europa ikke støtter BDS

18. august 2016 |  Ryan Jones

Saeb Erekat, den fremste palestinske "fredmegleren" og lederen for terrororganisasjonen PLO, kritiserte denne uken Europa for ikke å ha vist mer støtte til deres ønske om å få i gang en europeisk boikott av Israel.

Erekat skrev et innlegg i nyhetsmagasinet Newsweek hvor han hevdet at palestinerne var "forbløffet" over uttalelser fra europeiske ledere som var motstandere av BDS-bevegelsen.

Den palestinske politikeren var sjokkert over at europeiske ledere nylig hadde rost Israel for landets fokus på menneskerettigheter, at de godtok import av israelske varer, og at enkelte land som Storbritannia forsøker å gjøre det ulovlig å boikotte Israel.

Erekat krevde at EU kommer med nye uttalelser hvor de trekker tilbake det de har sagt tidligere. Han insisterte også på at palestinerne ikke lenger kom til å godta det han mente var tomme og falske støtteerklæringer til palestinernes sak.

Men støtter palestinerne en boikott av Israel slik Erekat påstår? Det finnes mange bevis som tilsier det motsatte.

I fjor intervjuet Israel Today en ledende palestinsk menneskerettighetsaktivist som fortalte oss at han er en "motstander av boikott fordi det kun ender opp med å gå utover palestinerne selv."

I 2014 avslørte en undersøkelse utført av de palestinske myndighetenes egen forbrukervernsautoritet at 70% av importen til de palestinske områdene var israelske produkter.

Som den palestinske avisen Al-Quds rapporterte foretrekker palestinske forbrukere israelske produkter fordi de er billigere å importere enn europeiske produkter og fordi de er av bedre kvalitet enn billige, arabiske varer.

Under et besøk til Sør-Afrika i 2013 sa palestinernes president Mahmoud Abbas nøyaktig det motsatte av det Erekat sier nå da han sa at han "ikke støtter en boikott av Israel."

Abbas oppfordret de som støttet palestinernes sak om å boikotte produkter som var produsert i de jødiske "bosettingene" i Judea og Samaria (den såkalte 'Vestbredden'), men han var tydelig på at regimet hans "ikke ber noen om å boikotte selve Israel."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.