Arabisk idrettsutøver stolt over å representere Israel i Paralympics

22. august 2016 |  Israel Today Stab

En 26 år gammel blind, arabisk kvinne sier at hun er stolt over å kunne representere Israel under de kommende lekene i Paralympics i Rio de Janeiro.

De olympiske lekene er over for denne gang, og det betyr at det er klart for Paralympics. I år håper Israel å ta gull i goalball for kvinner.

Goalball ble utviklet på 1970-tallet og er en ballsport for synshemmede. Goalball ble en offisiell sport og fikk plass i Paralympics-programmet i 1980.

Elham Mhamid fra den galileiske landsbyen Umm el-Fahm var den første israelske kvinnen som deltok i denne sporten.

I dag er Mhamid kaptein for Israels goalball-lag for kvinner. Hun fortalte Jerusalem Post at hun "er stolt av" å representere Israel.

"Jeg vil gjøre alt for å gjøre landet mitt, familien min og den arabiske verden stolt. Jeg skal vise at det ikke er noen forskjell mellom oss og at vi kan leve sammen", sa hun.

Umm el-Fahm ble oppdratt til å hate jøder og begynte å lære hebraisk først da hun var 18 år gammel. På tross av at hun hadde problemer med noen av de israelske jentene på laget sitt til å begynne med, innså hun etter hvert at jøder ikke er hennes fiender, selv om det var dette hun hadde lært hjemmefra.

"Vi begynte sakte men sikkert å bli kjent med hverandre og ordne opp i ting. Nå føler jeg at jeg virkelig hører hjemme på laget. Jeg er glad i hele laget mitt og de er alle glade i meg", sa hun. "Vi sover sammen, vi reiser på turer sammen, vi trener sammen og vi gråter sammen. Vi gjør alt sammen."

Ettersom hun er araber fortalte Mhamid til Jerusalem Post at hun vanligvis ikke føler en personlig tilknytning til den israelske nasjonalsangen, men sa følgende til avisen: "Jeg får tårer i øyene når jeg hører sangen når jeg står på podiet og ser det israelske flagget."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.