Israelere hyller forsvarets tøffe respons på nytt rakettangrep

24. august 2016 |  Israel Today Stab

Israelske forsvarsoffiserer insisterte på at de ikke ønsket en eskalering i konflikten etter at terrorister på Gazastripen avfyrte en rakett inn i den sørlige delen av Israel på søndag. Samtidig ga de uttrykk for at angrepet ikke kom til å bli tolerert.

Kun timer etter at raketten landet i hagen bak et hus i den sørlige byen Sderot lanserte Israel en massiv bølge av flyangrep mot et titalls Hamas-installasjoner over hele Gaza.

Israel var svært nøye med å ikke skade sivile (Hamas rapporterte at kun en eller to person var blitt fysisk skadet som følge av angrepene). Til sammenligning var dette angrepet en reaksjon fra Israel på ett enkelt rakettangrep som i skala ikke ligner noe landet har gjort tidligere.

Og det er noe som innbyggerne i det sørlige Israel liker svært godt.

"Jeg er svært fornøyd med at vi ikke tillater denne terroren å fortsette og at vi respondere på en tøff måte", uttalte en tobarnsmor som er bor i Sderot. "Den andre siden er nødt til å lære at slike tilfeldige angrep truer barna våre."

Liat Peretz, en annen mor som bor i byen, la til følgende:

"Det er på tide at vi gir et svar på hvert eneste angrep. Våre barn er ment å være på ferie, men hvert eneste terrorangrep skader dem psykologisk. Sønnen min lider av angst. For å få ham med ut av huset måtte jeg fortelle ham at Det israelske forsvaret hadde kjempet gjennom hele natten."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.