"Først vil jødene erobre Jerusalem, deretter Mekka"

29. august 2016 |  Israel Today Stab

"Først Jerusalem, deretter Mekka". Det var hovedpoenget i uttalelsen til en av lederne i president Mahmoud Abbas' parti Fatah som protesterer på planene om å bygge en taubane som vil gi lettere tilgang til Jerusalems gamleby.

Jerusalems ordfører Nir Barkat har åpenlyst gitt sin godkjenning til planen som går ut på at det vil bli bygget en taubane fra byens gamle togstasjon (som i dag er en populær gågate), til Davids by og videre til Oljeberget og deretter tilbake til Løveporten i gamlebyen.

"Jeg ønsker å bringe ti millioner turister til disse stedene, men uten en infrastruktur med tog, taubane og hoteller og så videre vil ikke turister ha mulighet til å oppleve disse utrolige stedene" sa Barkat. "For å kunne ta i mot mennesker fra hele verden og for å kunne vise hvem som egentlig er sjefene i denne byen, så er vi nødt til å bygge ut infrastrukturen."

Disse planene har gjort muslimske offiserer rasende.

Lederen for det øverste muslimske rådet i Jerusalem, sjeik Ekrima Sa’id Sabri, mener planene er en "farlig" provokasjon og en del av et større plan om å "jødifisere" byen.

En av Fatahs representanter i Jerusalem, Rafat Alayan, truet med å si at "det palestinske folket kommer aldri" til å tillate at taubanen bygges.

Alayan la til en hysterisk advarsel om at hvis taubanene blir bygget så kom jødenes neste plan til å være å forsøke å bygge en en transportforbindelse mellom Tel Aviv og muslimenes hellige by Mekka.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.