Det israelske forsvaret forbereder seg på IS-angrep

30. august 2016 |  Israel Today Stab

Volden og uroen som foregår på Sinaihalvøya får Det israelske forsvaret til å stille mange spørsmål. Det er økende bekymring for at tusenvis av IS-soldatene som for tiden kjemper mot den egyptiske hæren skal angripe det sørlige Israel når som helst.

Det har skjedd tidligere at Israel har blitt angrepet fra Sinaihalvøya. For bare fem år siden ledet en terrororganisasjon på Sinai et omfattende angrep mot den sørlige israelske byen Eilat hvor åtte israelere ble drept.

Dette angrepet var vellykket på tross av at israelske etterretning hadde advart Det israelske forsvaret flere ganger og forsvaret i regionen hadde blitt kraftig styrket.

På bakgrunn av IS' store ressurser og antall soldater vil et angrep fra terrororganisasjonen kunne bli langt mer katastrofalt.

Det israelske forsvaret har ingen planer om å vente og se hva som vil skje. Militærets ledere jobber med å forsøke å finne ut hvordan et angrep fra IS vil kunne se ut og hvordan Det israelske forsvaret best kan forsvare de sørlige byene i landet mot et eventuelt angrep.

Det er ikke alltid lett å ligge ett steg foran når det kommer til å oppdage og forhindre terrorplaner, men av alle land i verden har Israels militære ledere mye erfaring med nettopp dette.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.