Er Israel på randen av borgerkrig?

31. august 2016 |  Israel Today Stab

Den tidligere sjefen for Mossad, Tamir Pardo, advarte på tirsdag at splittelsene i det israelske samfunnet er i ferd med å bli så dype at den jødiske staten står i fare for å oppleve borgerkrig.

I en tale under en seremoni for falne soldater i Det israelske forsvaret sa Pardo at polariseringen i det israelske samfunnet utgjør en mye større fare for nasjonen enn Hamas, Hizbollah og til og med Iran.

"Denne interne trusselen burde uroe oss mye mer enn trusselen som kommer utenfra" sa den tidligere spionsjefen. "Hvis et splittet samfunn krysser en bestemt linje så er det fare for at det vil bryte ut borgerkrig i landet. Det er det verst tenkelige scenarioet og jeg er redd vi er på vei i den retningen nå."

Pardo la til at alle sektorene i samfunnet - både høyresiden og venstresiden og både jøder og arabere - er ansvarlige for denne situasjonen og at alle behøver å bli påminnet om at "vi har flere ting til felles enn det er ting som skiller oss."

Pardo pekte på andre land som eksempler på polariserte samfunn. Blant disse var Storbritannia som er en splittet nasjon etter Brexit og USA hvor befolkningen er delt i to grupper ut fra hvem de støtter i høstens presidentvalg.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.