Tidligere London-ordfører mener fremdeles at Hitler var sionist

6. september 2016 |  Israel Today Stab

Den tidligere London-ordføreren Ken Livingstone gjentok på mandag at han tror at Adolf Hitler i utgangspunktet ønsket å hjelpe jødene hjem til Det hellige land før han senere ombestemte seg og heller ville utrydde dem.

Livingstone kom med disse uttalelsene for første gang under et intervju med BBC i april. Som et resultat av dette ble han suspendert fra sin stilling i partiet Labour og kritisert i offentligheten.

Men i et nytt intervju med BBC denne uken påstår nå Livingstone at det er mange som er enig med ham.

"Etter at jeg gjorde intervjuet med deg og ble suspendert kunne jeg ikke gå nedover gaten uten å bli stoppet av mennesker som sa 'vi vet at det du sa er sant - ikke gi etter for presset'", påsto han.

Livingstone står fast ved påstanden om at han sitter på sterke bevis om at "Hitler samarbeidet med sionister på 30-tallet og støttet dem fordi han mente at løsningen på problemet hans - altså jødene - var å sende de alle tilbake til 'Palestina'".

I følge Livingstone ombestemte Hitler seg etter hvert og mente at den beste måten å kvitte seg med jødene på var å samle de og ta livet av de.

Da Livingstone ble konfrontert med meningene sine under en parlamentshøring var han helt klar på at han aldri hadde omtalt Hitler som en sionist, men kun påstått at nazi-lederen hadde samarbeidet med sionistene på et tidspunkt.

Men som mange har påpekt så kjennetegnes en sionist ved at han eller hun ønsker at jødene skal få returnere hjem til Sion, så hvis Hitler støttet dette arbeidet så var han jo nettopp en sionist, i hvert fall i følge Livingstone.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.