"Pappa, hvorfor forlot du oss? Hva skal vi gjøre uten deg?"

8. september 2016 |  Esti Eliraz

Herzl Shaul, faren til Oron Shaul som døde i tjeneste, døde på fredag i en alder av 54. Han kjempet i to år for å få liket av sin sønn hjem igjen fra Hamas på Gazastripen. Etter at han fikk påvist kreft for et år siden forsatte han kampen og operasjonen med å få sønnens kropp hjem igjen. Han var fast bestemt på å jobbe for saken og han viet resten av sitt liv til dette.

Herzls helsetilstand forverret seg i juli da planlagte protester mot Israels regjering fikk mindre støtte av folk enn han hadde håpet. Dette var et stort nederlag for ham. Ifølge hans kone Zahava mistet Herzl alt håpet etter dette og kreften spredte seg til hele kroppen hans.

Herzls sønn Aviram talte til presidenten og statsministeren og sa at hans far hadde mistet livet som følge av en knust hjerte. Han døde med sorg over at hans sønn Oron hadde blitt erklært død kun på bakgrunn av et skuddhull og blodflekker i hjelmen hans.

Israel Today besøkte familien Shaul og overrakte dem våre dypeste kondolanser og trøst i denne sorgtunge uken. Mange foreldre som har mistet barna sine under "Operasjon Tzuk Eitan" kom for å vise sin medfølelse. Generaler i hæren kom også for å overrekke sine kondolanser og fortalte Zahava at statsminister Benjamin Netanyahu er nødt til å gjøre alt han kan for å få utlevert kroppen til hennes døde sønn.

Orons elskede hund 'Kay' venter fremdeles trofast på sin mester. Han ligger og venter i døråpningen ved inngangen til Orons soverom. Dette har han gjort hver natt de siste to årene.

Herzls to sønner som fremdeles er i live, Ofek og Aviram, lovet sin far da han lå på dødsleiet at de kom til å fortsette å gjøre alt de kunne for å bringe Oron hjem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.