God tur til Palestina?!

11. september 2016 |  Yossi Aloni

Bakkemannskapet ved den internasjonale flyplassen i Beograd i Serbia skapte rabalder i forrige uke da de hadde et siste opprop for reisende om bord Air Serbia-flyet som skulle til Tel Aviv. Bakkemannskapet annonserte nemlig over høyttaleranlegget at dette var siste opprop for reisende om bord flyet til 'Palestina'.

Israelske passasjerer nektet å gå om bord i flyet før bakkemannskapet trakk tilbake uttalelsen og rettet opp i det de hadde sagt.

"Plutselig annonserte flyvertinnen: 'Passasjerer om bord flight 816 til Palestina bes om å gå til gate C3'". Ifølge en av passasjerene skal kvinnen ha sagt dette to ganger. "Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Jeg spurte flere mennesker om jeg hadde hørt beskjeden riktig. Jeg og en annen israelsk passasjer gikk bort til skranken og insisterte på at de annonserte at dette var et fly som skulle til Israel, ikke Palestina."

Flyvertinnen insisterte på at flyet gikk til Tel Aviv, ikke Israel.

"Jeg sa til henne at flyet heller ikke gikk til Palestina. Jeg insisterte på at hun måtte rette opp i det hun hadde sagt, ellers kom jeg ikke til å gå om bord", forteller passasjeren.

Etter en opphetet diskusjon med sine kollegaer annonserte til slutt sjefen for de ansatte at flyet skulle ta passasjerene til Tel Aviv. Deretter ga vedkommende en beklagelse til israelerne.

Talsmannen for Israels utenriksdepartement, Emmanuel Nahshon, kaller hendelsen for "svært urovekkende". Han lovet å bringe hendelsen videre til de serbiske myndighetene og til Air Serbia. Han la også til følgende: "Det er helt uforståelig at en flyplassansatt kan ta en mikrofon og forsøke å endre sannheten på en så trassig og falsk måte."

Israels ambassadør i Serbia, Alona Fisher-Kamm, kontaktet senere sjefen for Air Serbia som skal ha uttrykt sjokk og forferdelse over hendelsen.

"Denne politiske holdningen reflekterer ikke flyselskapets holdning i dette spørsmålet", insisterte han og ga Fisher-Kamm en unnskyldning på vegne av flyselskapet.

Dagen etter ble det satt i gang en etterforskning av hendelsen og det ble oppdaget at det var en ansatt ved flyplassen og ikke en av flyselskapets ansatte som hadde kommet med uttalelsen. Air Serbia har bedt flyplassen i Beograd om å refse den ansatte for å ha skadet flyselskapets rykte.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.